Hlavní obsah
Článek

V Nizozemsku se každoročně koná mezinárodní módní událost k příležitosti udílení cen Isis Fashion Awards. Její součástí je i přehlídka, a jelikož jde primárně o představení módních doplňků, a ne oblečení, aby jednotlivé kousky co nejvíce vynikly, modelky a modelové představují produkty na nahém těle.

Ani letošní rok nebyl výjimkou. Na akci kromě návrhářů a designérů nechyběla ani odborná porota, do níž patří i nizozemské známé osobnosti jako například zpěvačka Patricia Paay, boxer Regilio Tuuro, stylistka Maureen Powel, televizní osobnost Carolien Ter Linden nebo herec Maik de Boer. Udílení cen se konalo minulou sobotu.

Ceny jsou zaměřeny výhradně na doplňky z důvodu, že návrháři doplňků jsou mnohdy upozaďováni a veškerá pozornost se soustředí na oděvní průmysl. A jelikož se spousta návrhářů doplňků cítí nedoceněná, vznikly Isis Fashion Awards právě pro ně.

Hlavním cílem je přitom objevování a povzbuzování nových talentů a podpora vizionářských návrhů a nápadů. Designéři mohou předvádět pouze dvanáct módních artiklů, a to boty, tašky, brýle, šperky, hodinky, punčochy, ponožky, rukavice, šály, opasky, čepice a masky.

Z letošních devíti nominovaných, jimiž byli Deniz Terli, ANNIGJE Tassen, Kalani, Goudleeratelier Van Soest, Vanihila, CinemAromatique, Obiaocha Design, CUVALAY a Suzan Studio, si hlavní cenu odnesl Goudleeratelier Van Soest, na druhém místě skončila Deniz Terli a třetí CUVALAY.

Související témata:
Isis Fashion Awards

Další články

Načítám