Hlavní obsah
Článek

Už dnes večer, v pátek 11. října, se na obrazovky Televize Seznam přiřítí druhý díl zběsilé francouzské komedie Taxi. Nebývá to zvykem, ale v tomto případě překonal druhý díl ten první. Pokračování příběhu o zkušeném taxikáři Danielovi a upejpavém policistovi Emilienovi předčil všechna očekávání…

Po velkém úspěchu filmu Taxi, taxi se filmaři dlouho rozmýšleli, zda mají v natáčení pokračovat. Nakonec se rozhodli to zkusit. A jak můžeme s odstupem času již říci, risk se jim vyplatil. Druhý díl se stal naprostým filmovým hitem. Možná i proto, že na přípravu měli tvůrci dostatek času. Jak se říkává, všechno zlé je k něčemu dobré…

Režisér v nemocnici a scenárista, který se nudil

Když se režisér Gérard Pires zranil, netušil, že měl vlastně štěstí v neštěstí. Při natáčení ho sice zastoupil Gérard Krawczyk, ale šlo o nouzové řešení. Vše vznikalo ve vzájemné synchronizaci, oba Gérardi se scházeli po natáčení v nemocnici, aby vše společně probírali. Výsledek je tak odrazem skvělých nápadů, které vznikaly za netradičních podmínek. Vše nakonec klaplo na výbornou. Ostatně i scénář, za kterým stojí Luc Besson, se zrodil netradičně. A totiž během jediného měsíce, kdy se čekalo, zda bude udělena zelená jiné filmové legendě – Pátému elementu. Besson příběh napsal tak trochu z nudy a také z nervozity při čekání.

Zemřel kameraman

Při akčních scénách může tuhnout krev v žilách. A nejednou šlo opravdu do tuhého. Bohužel, někdy došlo až na tragické události. Během natáčení druhého dílu Taxi došlo k incidentu, kdy přišel o život kameraman Alain Dutartre. Zabilo ho auto, které skákalo přes dvě cisterny a dopadlo dál, než bylo plánováno. Kolegové byli zdrcení, ale nakonec dotáhli celý projekt do úspěšného konce. I jako uctění jeho památky.

Objeví se i velká jména

Série Taxi se z logických důvodů stala velmi populární ve světě závodníků, a tak si řada skutečných závodníků střihla ve snímcích i drobnější role. Když budete pozorní, hned na začátku dvojky je uvidíte. Mihne se tam Jean-Louis Schlesser, pilot Formule 1 z 80. let. Ve třetím dílu, který uvidíte na obrazovkách Televize Seznam příští pátek, se zase setkáte se Sylvestrem Stallonem.

Druhý a třetí díl oblíbeného akční komedie Taxi sledujte 11. a 18. října od 20:10 na Televizi Seznam.

4
fotky

Další články

Načítám