Hlavní obsah
Článek

Páteční večery jsou jako stvořené pro filmové večery. Užít si je můžete ve společnosti oblíbeného italského dua Bud SpencerTerence Hill. U dvou ze snímků, které jsou zařazeny do programu Televize Seznam, vás možná překvapí netradiční dějová linka.

Komediální éra dvojice Spencer – Hill začala filmem Pravá a levá ruka ďábla z roku 1970. Jejich společný seznam čítá na 13 komediálních filmů, čtyři z nich můžete zhlédnout na obrazovkách Televize Seznam během zářijových pátků. Zajímavostí je, že ve velké většině, konkrétně v deseti snímcích, se snaží hrdina ztvárněný Budem Spencerem zbavit dotěrného blonďatého modrookého parťáka v podání Terence Hilla.

Jinak je tomu ale v případě trojice filmů Dva machři mezi nebem a peklem, Dva misionáři a Dvojníci. V prvních dvou jmenovaných je dějová linka postavena na jejich společných přesvědčeních, stejných osudech či podnikatelských ambicích. Třetí snímek je pak specifický tím, že nevraživost hlavních postav je výjimečně oboustranná.

Startujeme již tento pátek

Již v pátek 6. září odvysílá Televize Seznam první se čtyř snímků s oblíbenou italskou dvojicí, která si získala fanoušky jak v Evropě, tak Americe. Dva machři mezi nebem a peklem vlítnou na obrazovku ve 20:10 a vy s nimi můžete prožít lapálie, které je čekají po havárii letadla přímo uprostřed džungle, kdy se dostanou mezi hledače diamantů. Na italské mlátičky, jak bývá pár Spencer – Hill přezdíván, čeká opět nejedna nepříjemnost, ze které se budou muset dostat svými tvrdými pěstmi.

Druhý zářijový pátek (13.9.) se diváci Televize Seznam přesvědčí, že naštvat Italy nebývá jen tak. Snímek Jestli se rozzlobíme, budeme zlí patří k nejúspěšnějším snímkům své doby, který v kinech vydělal 6,5 miliardy lir, čímž se stal nejvýdělečnějším filmem sezóny. To byla jistě dobrá náplast na duši pro Terence Hilla, který při natáčení velké závěrečné filmové rvačky utrpěl tržné poranění, které nakonec skončilo čtyřmi stehy.

Film Sudá a lichá vrátí na televizní obrazovky dva rozkmotřené bratry, kteří se musí spojit v boji proti nekalému hazardu. Navíc scéna s pistáciovou zmrzlinou patří k legendárním scénkám. Užijte si ji i tentokrát. Poslední zářijový týden přijdou na řadu Dvojníci. V něm dva herečtí velikáni předvedli svůj herecký um naplno – zahráli si totiž čtyřroli! Vznikla tak akční komedie o tom, že mít dvojníky se může někdy vyplatit, zejména v potyčkách s gangstery.

Filmové pátky s Budem Spencerem a Terencem Hillem začínají vždy ve 20:10. V pátek 6. 9. uvidíte film Dva machři mezi nebem a peklem, 13. září Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, 20. září Sudá a lichá a 27. září Dvojníky.

Další články

Načítám