Hlavní obsah
Článek

O tom, že je Russell Crowe profík každým coulem, není pochyb. I k roli Richieho Robertse v Americkém gangsterovi přistupoval zodpovědně. A to natolik, že se dokonce setkal se skutečnými gangstery! Nakonec ale byli více nervózní oni než on.

Celosvětově uznávaný režisér, scenárista i filmový producent Steven Zaillian stojí za takovými trháky, jako je Schindlerův seznam, Hannibal, Gangy New Yorku, Tlumočnice, Muži, kteří nenávidí ženy a mnoho dalších. Na jeho seznam patří i životopisné kriminální drama Americký gangster, které již tento týden v pátek večer uvede Televize Seznam. Zaillian je držitelem mnoha ocenění, včetně Zlatého glóbuOscara.

Stejně jako představitelé hlavních rolí ve zmiňovaném americkém kriminálním filmu z roku 2007. Hlavního gangstera ztvárnil Denzel Washington, jeho úhlavního nepřítele - policistu - Russell Crowe. Oba se řadí mezi absolutní hereckou špičku 21. století a jsou také držiteli nejprestižnějších filmových cen. Když se do tohoto mixu přimíchá ještě neméně úspěšný režisér Ridley Scott, je jasné, že výsledek musí stát za to!

Vznik mafiánského impéria

Snímek Americký gangster vypráví strhující příběh o vzestupu a pádu jednoho z nejmocnějších mužů newyorského podsvětí Franka Lucase (Denzel Washington) a o obyčejném poldovi Richiem Robertsovi, který ho dostal na kolena (Russell Crowe). Z původně nevýrazného řidiče mafiánských bossů, kterého si dříve nikdo nevšímal, se stává zakladatel a následný vůdce celého gangsterského klanu. Drogový boss Frank vládne newyorskému podsvětí pevnou rukou, na scénu ale přichází Richie, který se snaží jeho impérium zničit. Začíná nelítostný boj, ze kterého může jako vítěz vzejít jen jeden…

Když gangsterům dojdou slova

Tvůrci filmu Americký gangster chtěli při natáčení dosáhnout co největší autentičnosti. A tak si na plac přivedli velmi netradiční posilu. Našli pár drogových dealerů, kteří s hlavními představiteli sdíleli své zkušenosti přímo z terénu. Nervozita panovala na obou stranách. Zejména kriminálníkům, kteří ve svém přirozeném prostředí působí sebejistě, se rozklepala kolena. A to až natolik, že si Russell Crowe myslel, že snad mají drogový absťák. Důvod byl ale nakonec jiného původu. Drogoví dealeři byli jen ze setkání s hvězdami natolik nervózní, že se celí rozklepali. Ostatně, kdo by se ze setkání s představitelem oscarového Gladiátora nerozklepal.

Snímek Americký gangster na motivy skutečných událostí můžete sledovat v pátek 6. září od 22:00 na Televizi Seznam.

Další články

Načítám