Hlavní obsah
Článek

Hvězdami nabitý československý kriminální seriál Případ pro zvláštní skupinu vznikl v roce 1989. Jenže v dobách sametové revoluce prostor na televizní obrazovce nedostal, jeho čas přišel až o čtyři roky později. Čekání ale stálo za to! Seriál je totiž plný hvězdných jmen české kinematografie.

Případy pro zvláštní skupinu volně navazují na Malého pitavala z velkého města. Tvůrci ale změnili celou sestavu hlavního týmu kriminalistů. Do vyšetřování násilných trestných činů se tak v seriálu, který uvidíte vždy ve středu ve 20:10 hodin na obrazovkách Televize Seznam, pouští Josef Vinklář coby náčelník Bouda, Josef Somr jako major Drnek, Tereza Brodská jako kriminalistka Jánská a Jiří Schmitzer v roli kriminalisty Kotka.

V šestidílném seriálu uvidíte ale i celou další řádku českých herců jako například Jiřího Kodeta, Martina Dejdara, Romana Skamene, Janu Štěpánkovou, Jiřího Krampola, Miroslava Moravce, Danu Batulkovou a mnoho dalších. Ve vedlejších rolích se dokonce objeví i Michal Suchánek či Karel Šíp.

Najdou kriminalisté pojítko mezi vraždami?

Scénář seriálu Případ pro zvláštní skupinu vychází z reálných kriminálních případů. Hned první díl s názvem Noční chodec, který odvysílala Televize Seznam tuto středu od 20:10 a reprízuje ho v sobotu ve 13:45 hodin, se točí kolem několika vražd, které nemají na první pohled nic společného. Kriminalisté si nevědí rady, až najdou pojítko, které je přivede k pachateli. Prozradíme jen tolik, že klíčem jsou tzv. skořápkáři.

Tým je připraven na vše

Po dobu následujících šesti týdnů můžete každou středu sledovat počínání kriminalistů, kteří se budou snažit vyřešit případy s vykrádačkami bytů, pornografií nebo s loupežným přepadením klenotnictví. Poslední díl s názvem Neznámá kráska a myslitel je v podstatě reálnou rekonstrukcí skutečného případu, kdy byly z Národní galerie ukradeny tři vzácné obrazy. Jen v seriálu byli skuteční pachatelé dopadeni, ve skutečnosti se je ale nepodařilo nikdy vypátrat.

Další články

Načítám