Hlavní obsah
Článek

Zatímco Jan Nedbal (34) si slávu v novém krimiseriálu Hrdina bude muset teprve vydobýt, David Matásek už to má zdárně za sebou. S Poldou strávil celou jednu dekádu, což je doba, o které se mu na začátku ani nesnilo.

Nedbal tráví s Adamem Hrdinou teprve půl roku, zato Matásek byl v kůži poldy Michala Břízy téměř deset let. „Za tu dobu se asi trochu změnil, i já jsem se změnil, to je jasný. Už není tak akční. Myslím, že už spíš zapojuje ten fištrón než nějaký ty finesy,“ nechal se slyšet oblíbený herec, který se v roli proslavil třeba i díky veteránu značky Volha.

„Když jsme začínali, neměl jsem žádná očekávání v tom, jak to bude úspěšný seriál. Byl jsem moc rád za tu příležitost. Za toho živočišného týpka, kterého jsem do té doby nikdy nehrál,“ zavzpomínal herec na konci natáčení. I když mu jistě přistane ještě řada zajímavých rolí, takovou už si asi nezahraje. O to víc si těch deset užíval.

Kromě něj se v seriálu proslavila i Jana Kolesárová, která si zahrála policejní psycholožku Táňu Hoškovou. Na natáčení Poldy létala z Los Angeles, kde léta žije. „Prošla různým vývojem, od změny funkce z psycholožky na šéfku policie, a tak se i její vztah s Michalem proměňoval,“ nechala se slyšet slovenská herečka. „Každopádně od první řady, kde byly ty vztahy hodně oficiální, se to posunulo do víc přátelské a osobní roviny. Myslím, že i to bylo to, co lidi na seriálu bavilo,“ doplnila.

Zatímco Polda dal sbohem jednou provždy, s Hrdinou se můžete seznámit už 23. října, kdy bude mít na obrazovkách Primy premiéru. Aktuální první série má celkem osm dílů.

7
fotek

Další články

Načítám