Hlavní obsah
Článek

Americká komedie z roku 2009 Pařba ve Vegas se stala celosvětovým hitem díky svému absurdnímu humoru a překvapivým zvratům. Přinášíme vám několik zajímavostí, které jste o filmu možná nevěděli.

Rozlučka se svobodou se rozhodně nesmí podcenit, obzvlášť když jde o vašeho nejlepšího kámoše. Takže hurá do Vegas, kde je čas připít si na noc, na kterou nikdo nezapomene… Nebo možná zapomene? Komedie Pařba ve Vegas, kterou v pátek 4. 10. večer uvidíte na obrazovkách Televize Seznam, se po uvedení do kin okamžitě stala obrovským hitem.

Lámala rekordy v návštěvnosti a získala řadu ocenění. Kromě Zlatého glóbu v kategorii nejlepší komedie byla také označena za druhou nejvtipnější komedii všech dob. Výzkum dokonce ukázal, že se diváci během sledování filmu průměrně smějí 2,5 sekundy za minutu. Rozechvějte své bránice i vy, v pátek večer od 21:55 hodin na Televizi Seznam.

Chybějící zub? To nebyla fikce

Jedna z legendárních scén filmu je chvíle, kdy zubař Stu Price, kterého ztvárnil Ed Helms, zjistí, že mu chybí zub. A navíc že si ho sám vytrhnul. Ale pozor! Tento detail není dílem speciálních efektů. Herec totiž ve skutečnosti opravdu o zub přišel. Během natáčení si tak jeden z hlavních hrdinů jen vyndal zubní implantát a natáčelo se dál. Do scénáře se tak Helmsův dočasný handicap dokonale hodil a tvůrčí tým ho využil na maximum.

Kontroverzní scéna z výtahu

V závěrečné prezentaci fotek z uplynulé noci, na samém konci filmu, se diváci znovu plácají smíchy do kolen. Jedna z fotografií vyniká a spouští ohromné salvy smíchu. Kdo se ale nesmál, byl herec Zach Galifianakis (ve filmu ztvárňuje Alana). Na snímku je totiž zachycen v choulostivé sexuální poloze ve výtahu. A právě tento obrázek herec ve filmu nechtěl za žádnou cenu. Galifianakis dokonce přiznal, že se pokusil podplatit asistenta režiséra, aby fotku vystřihl: „Byl jsem úplně v rozpacích. Opravdu jsem to tam nechtěl. Nabídl jsem asistentovi hromadu peněz, abych ho přesvědčil, ať to vystřihne. Ale stejně to tam nechali!“

Ranní ptáče dál doskáče

Většina filmu Pařba ve Vegas byla skutečně natočena v Las Vegas, a to v několika známých kasinech a hotelech, jako jsou Caesars Palace a Riviera. Mnoho scén bylo natáčeno brzy ráno, aby se zabránilo příliš velkému počtu turistů. Celý filmový štáb i herce tak čekalo brzké ranní vstávání, pařbu ve Vegas si tak při natáčení nikdo nemohl dovolit …

Další pařby

Díky nečekanému úspěchu filmu vznikla dvě pokračování – Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí. I když žádné z pokračování nedosáhlo popularity prvního dílu, celá série se stala kultovní klasikou mezi americkými komediemi. I druhé dva díly můžete vidět na obrazovkách Televize Seznam, konkrétně 11. a 18. října večer od 21:55 hodin.

Další články

Načítám