Hlavní obsah
Článek

Už když se začátkem roku objevily první informace o tom, že se natáčí nové zpracování filmové pohádky Zlatovláska, bylo zřejmé, že herce i produkci čeká nelehký úkol. Vyrovnat se filmové klasice, která je neodmyslitelnou součástí dětství většiny Čechů, nebude jen tak.

Produkce v těchto dnech uvolnila první fotky krásné herečky, která Zlatovlásku ztvární. Jasmína Houf je shodou okolností vnučkou výtvarníka původní pohádky z roku 1973 Ivo Houfa, kvůli roli ovšem musela projít konkurzem. Před 52 lety si v roli Zlatovlásky získala srdce všech dětí herečka Jorga Kotrbová.

Roli Jiříka po Petru Štěpánkovi „zdědil“ Tomáš Weber, v nové pohádce se ovšem objeví i on, a to v roli krále. Zlého krále si zahraje Ján Jackuliak, v dalších rolích bude k vidění například Marek Lambora (29) nebo Marián Mitaš.

Chybět nebudou mluvící zvířata, nouze prý nebude ani o bojové scény. „Musel jsem si oprášit jízdu na koni, taky tam máme velkou bojovou scénu, takže i šerm, a sžíváme se i se zvířecími kolegy, což není úplně jednoduché. Zatím jsou ale stateční,“ prozradil ke své ne zrovna pozitivní roli Marek Lambora.

Další články

Načítám