Hlavní obsah
Článek

Detektivní kanadský seriál ovládl klan německých ovčáků, kteří hráli tak skvěle, až zastínili hlavní herecké hvězdy. Jistě si pamatujete chytrého policejního komisaře Rexe. Možná jste o něm ale nevěděli pár zajímavých detailů.

Charismatický kanadský herec John Reardon a jeho čtyřnohý parťák Rex jsou znovu připraveni vyřešit ty nejzamotanější kriminální případy. Od srpna můžete na obrazovkách Televize Seznam sledovat jejich pátrání po stopách zločinu. Ve všech pěti sériích, které byly natočeny v letech 2019–2022, vystupuje neohrožený psí hrdina, německý ovčák, z kterého se stala skutečná filmová hvězda.

Filmový pes jako zlatý důl

Točit se zvířaty není pro filmaře nikdy snadné. Při filmování s chlupatým ušákem Rexem, který se ve skutečnosti jmenuje Diesel vom Burgimwald, to bylo ale naopak. Velmi vnímavého, chytrého a učenlivého psa si zamiloval nejen jeho lidský detektivní parťák, ale celý štáb.

Podle vyjádření tvůrců filmu bylo až neuvěřitelné, jak si Diesel rychle zvyknul na filmová světla i kameru, ačkoliv je nikdy před tím neviděl. John Reardon, alias detektiv Hudson, se dokonce nechal slyšet, že měl pocit, že jeho zvířecí přítel hrál lépe než on sám. Což ale nebude až taková náhoda. Pokud si pamatujete na úplně první seriál o psím komisařovi Rexovi z 90. let, tak můžete hledat větší spojitost než jen s linkou scénáře.

Novodobý Rex je totiž 15. potomkem původního a prvního představitele Rexe, který se jmenoval Reginald von Ravenhorst. Geny se zkrátka nezapřou. Majitelé těchto filmově nadaných psů jsou šťastní nejen proto, že mají tak úžasné psí kamarády, ale také jistě proto, že za jeden natáčecí den inkasují až 100 000 Kč.

Hraje celá rodina

Nutno ale dodat, že Reginald ani Diesel u filmu v žádném případě nestrádali. Stále plné misky vybraných pamlsků byly standardem, o jejich spokojenost se navíc vždy staral speciální psí kuchař. A že bylo pro koho vařit. V seriálu Hudson a Rex si totiž kromě veřejností milovaného Diesela zahráli i jeho další psí příbuzní, konkrétně synovci Izzy a Iko.

Zachytit rozdíly mezi těmito německými ovčáky je téměř nemožné, jsou si podobní jako vejce vejci. Zkusit to ale můžete. Příležitost bude od 23. srpna každý den od 16:10 na obrazovkách Televize Seznam v seriálu Hudson a Rex.

Související témata:

Další články

Načítám