Hlavní obsah
Článek

Přední české herečky vyrazily do cukrárny! A to ne do ledajaké, konkrétně do té seriálové. Posedět u šálku dobré kávy a sladkého zákusku můžete společně s Veronikou Žilkovou, Ivou Janžurovou, Janou Štěpánkovou či Naďou Konvalinkovou i vy. Třináctidílný seriál Cukrárna startuje 29. května na Televizi Seznam.

Jak to vypadá, když unavená maminka čtyř dětí a manželka jednoho pro život nepoužitelného historika vede cukrárnu? To si můžete připomenout v divácky oblíbeném seriálu, který do svého programového schématu zařazuje Televize Seznam.

V hlavní roli Radky Sladké se představuje Veronika Žilková (62), která se za žádnou cenu nechce vzdát svého snu. Malou cukrárnu blízko jednoho pražského hřbitova chce zuby nehty udržet, i když cítí, že by se více měla věnovat rodině, zejména dospívajícím a lehce rebelujícím dětem. Zachrání ji ale trojice důchodkyň, které se v cukrárně objeví jako blesk z čistého nebe. Tři dobrotivé víly dodají majitelce Sladké novou chuť do podnikání, ale nabídnou i pomoc v otázkách rodinných.

Janžurová, Štěpánková, Konvalinková aneb Bláža, Olga a Dana září v rolích roztomilých, zkušených a životem ostřílených babiček, které si za každých okolností vědí rady. Podaří se jim nakonec společně s Veronikou Žilkovou zachránit cukrárnu i její rodinu? Dozvíte se ve sladce laděném seriálu Cukrárna, který startuje na konci května na Televizi Seznam.

Stejná role, čtyři seriály

V seriálu Cukrárna, v režii Dušana Kleina podle Jana Míky, se objevuje i řada dalších známých tváří – Simona Stašová (69), Eva Holubová (65), Jitka Čvančarová (46), Václav Postránecký (†75), Oldřich Navrátil či Jan Přeučil (87). Některé z nich se potkaly i v jiných seriálech, naprosto unikátní postavou je však role Luby Skořepové alias trafikantky Plecité. Ta se totiž objevila už v Míkových seriálech Náměstíčko, Náves, Příkopy či Šípková Růženka. „Z úcty k jedinečné herečce ji beru s sebou ze seriálu do seriálu a roli trafikantky Plecité prolínám českými seriály,“ vysvětloval scenárista Míka. V seriálu Cukrárna se ale objevila v roli Plecité naposledy, i když možná čekala roli větší. V době natáčení jí bylo úctyhodných 87 let: „Moje generace by už měla hrát duchy na nebesích, ale já na umření nejsem, zvládla bych i roli s větším prostorem,“ komentovala tehdy svou roli Skořepová.

Hlavně nepřibrat!

Vejít do cukrárny a nezakousnout se do něčeho sladkého by byl hřích. Trávit ale mezi věnečky, punčovými řezy a roládami dlouhé natáčecí hodiny není doslova žádný med! Herečky se musely při natáčení držet, aby až moc nepodlehly sladkému pokušení. Zejména Naďa Konvalinková při natáčení vtipkovala, že u ní je to snad už jedno, že její váha už se nedá překročit. Přiznala ale, že rekvizitáři dávali bedlivý pozor, aby herečky nechaly nějaké ty dortíčky i pro seriálové záběry.

Další články

Načítám