Hlavní obsah
Článek

Neděle bude patřit westernu. Strhující snímek Poslední západ slunce, který uvede Televize Seznam, připomene legendárního Kirka Douglase, jenž se pokusí získat zpět svou dávnou lásku a navíc přijít na kloub nevyřčenému tajemství.

Kirk Douglas, vlastním jménem Issur Danielovitch Demsky, dodnes patří mezi největší filmové hvězdy zlaté éry Hollywoodu. Otec Michaela Douglase se narodil 9. prosince 1916 do chudé židovské rodiny přistěhovalců z Běloruska. Jeho cesta ke světovému úspěchu nebyla jednoduchá, ale díky své tvrdé práci, odhodlání a hereckému talentu se mu splnil jeho velký sen. Douglas starší byl znám nejen pro svou charismatickou osobnost, ale i pro své ikonické role, zejména v klasických filmech jako Spartakus nebo Cesta na západ. Diváci Televize Seznam si mohou tohoto výrazného herce připomenout ve filmu Poslední západ slunce, který je zařazen do programového vysílání na neděli 15. září od 20:10 hodin.

Získá svou dávnou lásku zpět?

Kirk Douglas patří k nejčastějším představitelům filmových westernů. I ve snímku Poslední západ slunce předvádí svůj um a dokazuje, že je skutečným hereckým mistrem dramatických zápletek. Coby kovboj na útěku, uprchlík Brendan O'Malley, se vrací za svou dávnou láskou Bellou (Dorothy Malone). Ta je již ale provdána za slabého a na alkoholu závislého farmáře Johna Breckenridge (Joseph Cotten). O'Malley chce svou milovanou získat zpět, je však zatažen do nepříjemných spletí událostí, z nichž musí najít cestu ven. Navíc, ve vzduchu visí jedna nevyřčená otázka: Kdo je otcem krásné Belliny dcery Missy? Nechte se vtáhnout do světa kovbojů, ve kterém není nouze o akční scény, ale také romantiku a muže, již mají jak srdce, tak kolty na správném místě.

Douglas byl jako mašina

Kirk Douglas byl znám svou fyzickou zdatností a ochotou riskovat při natáčení akčních scén. V Posledním západu slunce je mnoho napínavých akčních sekvencí, které ukazují jeho odvahu a tělesnou zdatnost. Douglas starší byl plný energii, která mu snad nikdy nedocházela. Rozdával ji jak na filmových plátnech, tak v soukromém životě. Ani po prodělání mozkové mrtvice, v jejímž důsledku měl zásadně narušenou schopnost mluvit, se nevzdával. Zemřel v roce 2020 v neuvěřitelných 103 letech.

Související témata:
Westerny

Další články

Načítám