Hlavní obsah
Článek

Marlon Brando, známý především coby Kmotr, byl bezesporu bouřlivák a žil zhýralý život. Přesto se uměl dostat i do romantických rolí. Důkazem je i western Grošák, který uvede Televize Seznam.

Život Marlona Branda by vydal na několik hollywoodských trháků. Marlon je dodnes považován za jednoho z nejvýraznějších herců druhé poloviny 20. století. Držitel dvou Oscarů zažil životní vzlety i těžké pády. Měl nespočet milenek i milenců, zplodil 11 přiznaných dětí.

Těžké dětství

Od malička byl terorizován rodiči, kteří se více než jeho výchově věnovali alkoholu. Není divu, že Marlon trpěl celý život těžkou bulimií a bojoval se závislostmi různého druhu. Přesto se stal sexsymbolem minulého století a jeho úspěch a herecká sláva sahaly až k nebesům. Letos v dubnu by oslavil své 100. narozeniny. Zemřel před 20 lety ve věku 80 let.

Mezi jeho nejznámější a nejvýraznější role patří Tramvaj do stanice touha, která také odstartovala jeho kariéru. A pak samozřejmě hlavní role v gangsterkém dramatu Kmotr, kdy ztvárnil Dona Vita Corleoneho.

Ukradený hřebec

Možnost připomenout si skvělého herce máte v netradičním westernovém příběhu Grošák, který odvysílá Televize Seznam v neděli 28. července od 20:10 hodin. Brando se v něm představuje coby Matt Fletcher, bývalý pistolník, který se snaží usadit a žít poklidným životem jako rančer. Jenže mexická banda vedená Chuyem Medinou mu ukradne jeho drahocenného grošáka. Do cesty se mu navíc připlete krásná Triniti, Medinova milenka, která touží po svobodě a lepším životě. A romantická zápletka je na světě. Western Grošák je i po letech ceněný díky netradičnímu vizuálnímu stylu, který zahrnuje silné využití barvy a detailů. Silný je také příběh o pomstě a spravedlnosti. Na to, zda dobro zvítězí nad zlem, se podívejte poslední červencovou neděli na Televizi Seznam.

Na pohřbu chtěl Jacksona

Na sklonku života už se Marlon Brando na veřejnosti moc neukazoval. Měl velké potíže s dýcháním a byl silně obézní. Sepsal si scénář ke svému pohřbu, do posledních detailů. Přál si, aby na jeho pohřbu zpíval Michael Jackson, a také, aby nad jeho rakví promluvil Jack Nicholson. Mělo se jednat o velkolepou show. Nikdy nebyla zveřejněna příčina úmrtí, Brando si to nepřál.

Další články

Načítám