Hlavní obsah
Článek

Johnny Depp (61) jako charizmatický a nepolapitelný bankovní lupič, který pořádně zavaří americké vládě. Legendární snímek Veřejní nepřátelé si těžko představíte bez tmavovlasého bouřliváka. Přitom stačilo málo a gangstera Johna Dillingera by ztvárnil blonďatý hezoun.

Historické životopisné drama inspirované skutečnými osudy vypráví příběh důmyslného zlodějíčka Johna Dillingera. Stejně jako Juraj Jánošík i Dillinger bral bohatým a mocným. Rozdíl ale byl, že co nakradl, tak nedával chudým. I přesto získal u veřejnosti velké sympatie. Nikdy neokrádal chudé a i k rukojmím se choval jako dokonalý gentleman.

Podle policie a státních institucí vykrádal banky. Podle lidí však trestal ty, kteří zavinili hospodářskou krizi. A jak jeho sympatie rostly, stával se více než nepohodlným. A tak vznikl útvar zaměřený na nebezpečné zločince, z kterého následně vzniklo FBI. Připomeňte si hon na Johnnyho Deppa, který vyvrcholí v legendárním strhujícím zúčtování. Film Veřejní nepřátelé uvidíte v neděli ve 14:15 nebo v pondělí ve 21:55 na obrazovkách Televize Seznam.

Místo Johnnyho Leonardo

Depp si ve filmu zahrál sice kriminálníka, který se svým gangem přepadává banky, ale fandí mu jak veřejnost ve filmu, tak divák před televizní obrazovkou. Samozvaného mstitele bank, které vykořisťují běžné Američany, Depp ztvárnil na jedničku. Nedá se odhadnout, zda by role sedla i někomu jinému, faktem ale je, že původně tvůrci filmu oslovili Leonarda DiCapria. Ten dal nakonec prostor jinému projektu a vrhl se do natáčení mysteriózního dramatu Prokletý ostrov.

Rekordní tržby

Historické životopisné kriminální drama Veřejní nepřátelé slavilo v době uvedení velký úspěch a dodnes patří k filmovým klasikám. Stojí za ním režisér Michael Mann, který je podepsán i pod trháky jako Nelítostný souboj, Poslední Mohykán či Miami Vice. A ani tentokrát se za výsledek celého filmového štábu nemusel stydět. Ostatně, o úspěchu filmu svědčí i výdělky, které v roce 2009 činily jen v USA neuvěřitelných 97 milionů amerických dolarů, celosvětově pak film vydělal více než 214 milionů USD.

Film je zařazen do programového schématu Televize Seznam již na tento pátek. Nepropásněte ho.

Související témata:

Další články

Načítám