Hlavní obsah
Článek

Veronika Žilková (62)Jan Čenský (63) patří k největším českým hereckým hvězdám a už spolu zažili hodně. Dokonce se už i vzali a před více než čtyřiceti lety se schylovalo k rozvodu, ovšem jen před kamerami.

Dnes oba patří mezi nejvýraznější české herce. Jejich velké filmové poprvé se odehrálo v roce 1982, kdy se společně zapsali do diváckého povědomí ve filmu Štěpána Skalského Když rozvod, tak rozvod. Tehdy dostali oba obrovskou příležitost, která jim otevřela dveře do další herecké kariéry. Navíc nasbírali zkušenosti vedle takových jmen, jako jsou Vladimír Menšík, Marcela Martínková, Laďka Kozderková či Blanka Bohdanová. Komediální drama Když rozvod, tak rozvod připomene ve čtvrtek 19. září od 20:10 hodin Televize Seznam.

Když se do vztahů pletou rodiče

Ve snímku Když rozvod, tak rozvod se v roli mladého páru objevují Jan Čenský (Hynek) a Veronika Žilková (Pavla). Snaží se vyrovnat s manželskou krizí, kterou podle všeho způsobila Hynkova matka. Vše zašlo tak daleko, že se mladí manželé ocitají v mileneckém trojúhelníku a na stole už pomalu leží rozvodové papíry. Jenže! Do všeho se vkládají rodiče Pavly, situaci komplikuje především její poněkud vznětlivý otec Arnošt, kterého ztvárňuje Vladimír Menšík. Hynek s Pavlou se rozhodnou na nějakou dobu předstírat, že jejich soužití je bez mráčku. Jenže netuší, že i sám Arnošt má své tajemství. Když rozvod, tak rozvod je filmem s nadějným vzkazem, že všechno zlé je nakonec k něčemu dobré. Přesvědčit se můžete i vy ve čtvrtek večer na obrazovkách Televize Seznam.

Nakonec spolu byli šťastní

Tento film nebyl poslední příležitostí, kdy se Žilková a Čenský před filmovou kamerou objevili coby partneři. V roce 2023 se dokonce znovu vrátili v roli postaršího zamilovaného páru. V seriálu Dobré zprávy ale podle scénáře již nemuseli nic předstírat, z čisté zamilovanosti spolu došli až k oltáři. Svůj filmový vztah tak začali sice skoro rozvodem, ale po čtyřiceti letech se dočkali šťastné veselky.

Třikrát vdaná Žilková

Na rozdíl od mladé Pavly ve snímku Když rozvod, tak rozvod Veronika Žilková partnerské krize se svými manžely neustála. Byla celkem třikrát vdaná, ale pokaždé to skončilo rozvodem. Ačkoliv je oblíbenou herečkou a celý život neměla jistě o muže nouzi, žádný z jejích předchozích vztahů nevydržel. Podle jejích slov je to tím, že pro ni byly vždy nejdůležitější děti a také kariéra. Herečka veškerou svou energii zaměřila na práci a mateřství, což bylo občas mimořádně náročné. Na partnerský život už jí bohužel nezbýval čas, což její partneři zřejmě těžce nesli.

Čenský s paní Columbovou

Nejoblíbenější český pohádkový princ Jan Čenský si svou vyvolenou vzal již v roce 1989. A ačkoliv se ve společnosti bok po boku často neobjevují, dodnes patří mezi nejstabilnější páry českého showbyznysu. Ani jejich manželství se nevyhnulo krizím. Opakovaně se objevovaly spekulace o jeho nevěrách a při jedné z nich ho dokonce fotografové zachytili. Tehdy se ve Zlíně vášnivě líbal s květinářkou. Nemohl už nic zapírat a byl nucen přiznat pravdu. Nakonec ale vše zvládli a manželství vydrželo.

Další články

Načítám