Hlavní obsah
Článek

Bud Spencer a Terence Hill. Legendární filmové duo, které se proslavilo svými komediálními spaghetti westerny plnými akčních scén a vtipných dialogů. Poslední společný film natočili přesně před třiceti lety.

Jedinečná chemie a styl humoru Spencera a Hilla si získaly fanoušky po celém světě, což z nich udělalo ikony evropské i světové kinematografie. I jejich profesní kariéry se ale jednoho dne rozešly. Ačkoliv do smrti Spencera v roce 2016 zůstali herci nejlepšími přáteli, v roce 1994 natočili svůj vůbec poslední společný film Blb a blbec. S nostalgií si ho můžete připomenout tuto neděli 20. října večer, na obrazovkách Televize Seznam.

Rozloučení ve velkém stylu

Po více než dvou desetiletích úspěšné spolupráce se společné filmové cesty Spencera a Hilla rozcházely, a i když oba pokračovali ve svých kariérách odděleně, žádný další film už nedosáhl takové popularity a souhry, jakou předváděli společně. Jedním z hlavních prvků filmu jejich posledního filmu je samozřejmě humor, který je pro ně typický.

Scény plné groteskních bitek, vtipných dialogů a situací, jsou tím, co diváci dodnes na tomto duu milují. Zajímavostí je, že film Blb a blbec režíroval sám Terence Hill, což dodává snímku osobitý charakter.

Pro Hilla to byl jeden z několika pokusů o režii, a přestože se nejedná o jeho první režijní počin, tento film v sobě nese zvláštní osobní dotek. Hill chtěl tímto filmem vzdát poctu nejen jejich společné kariéře, ale také starým dobrým časům spaghetti westernů, které byly klíčovou součástí jejich úspěchu. Snímek je tak v mnoha ohledech rozloučením s érou, kdy jejich filmy byly oblíbené po celém světě.

Nostalgické ladění filmu

Diváci, kteří si v neděli od 20:10 hodin zapnou Televizi Seznam, se mají opravdu na co těšit. Přestože je film o něco odlišnější od dřívějších snímků, o zábavu bude postaráno. Stejně jako o silné emoce.

Příběh se totiž odvolává na rodinné hodnoty, které se v předchozích filmech tolik nepropisovaly. Jedním z důvodů byl jistě i fakt, že obě italské mlátičky, jak jim bývalo přezdíváno, věděly, že jejich společné pracovní cesty se rozdělují. Nejen pro ně, ale i pro fanoušky představuje Blb a blbec smutné rozloučení jak s jednou z nejúspěšnějších filmových dvojic, tak vlastně i s žánrem spaghetti western. Terence Hill a Bud Spencer se zkrátka stali synonymem pro zábavu, lehkovážný humor a akční scény, které bavily generace diváků.

4
fotky

Další články

Načítám