Hlavní obsah
Článek

V pátek večer bude na obrazovkách Televize Seznam pořádně horko. Vrací se totiž Barbar Conan s touhou po pomstě za smrt svých rodičů. Ve zpracování z roku 2011 si hlavní postavu kultovní postavy Conana zahrál krasavec Jason Momoa.

V příhodný pátek třináctého se na televizní obrazovky vrací jedna z nejslavnějších fiktivních postav, která kdy byla ve fantasy povídkách vytvořena. Na svědomí ji má americký spisovatel Robert E. Howard, který světu už v roce 1932 představil drsného a nekompromisního válečníka ze světa Hybornie.

Když v roce 1982 poprvé Barbar Conan vstoupil na filmová plátna, nastartoval éru hollywoodských fantasy filmů. Před více než čtyřiceti lety si prvního Conana zahrál Arnold Schwarzenegger (77). Úspěch byl tak velký, že už za dva roky se točila nová verze v režii Richarda Fleischera a Ničitele Conana opět ztvárnil Arnold. Filmy s Conanem nejen Schwarzeneggera definovaly jako akční hvězdu, ale také pomohly popularizovat fantasy žánr v kinech.

Nejkrásnější muž planety

V modernějším zpracování z roku 2011, které uvidíte tento pátek od 22:05 na Televizi Seznam, se do souboje s odpornými monstry pustí Jason Momoa (45). Herec havajsko-kavkazského původu zazářil mimo jiné ve snímku Aquaman, kdy pobláznil nejedno ženské srdce. Jeho dokonale vypracovaná postava a zjev rebela mu vynesly i první místo v anketě 100 nejkrásnějších mužů světa.

Myslel si, že zemře

V pátek se na skvělou podívanou mohou těšit nejen ženy, na své si přijdou i muži. O akční scény není ve filmu Barbar Conan samozřejmě nouze. Pár drsných chvil si během natáčení zažil dokonce i sám hlavní představitel. Při natáčení jedné jezdecké scény totiž kůň zakopl a i s Momoou spadl na zem. Jenže pád byl tak nešikovný, že Momoa se dostal pod koně, který na něj spadl celou svou vahou. Sexy herec se v rozhovorech zpětně přiznal, že si byl jistý, že je to jeho poslední minutka. Obával se také, že už se nikdy nepostaví na své vlastní nohy. Nakonec ale vše dobře dopadlo a v roli Barbara Conana mohl dokončit svou započatou misi.

Conanovy příběhy o brutální síle, magii a hrdinství v krutém světě zůstávají nadčasové. I dnes, desítky let po vydání prvních filmů, se Conan stále těší velké oblibě diváků a jeho příběhy jsou inspirací pro další generace filmových tvůrců.

Další články

Načítám