Hlavní obsah
Článek

Vědomostní soutěž Na lovu se rozrostla o další posilu. Jiří Martínek alias Doktor Vševěd, Dagmar Jandová alias Kvízová dáma, Václav Slabyhoudek alias Pan Lišák, Viktorie Mertová alias Belladonna a Jakub Kvášovský alias Kalkulátor mají nového parťáka. Řady všeználků posílí Libor Šimůnek, kterému se přezdívá Bandita. Ten původně začínal jako soutěžící.

„Moje jméno jsme s produkcí chvíli hledali. Banditu jsem nakonec dostal jako jeden z návrhů a musím říct, že se mi to líbí čím dál víc. Hlavní myšlenka je taková, že jsem jako jediný lovec byl nejprve soutěžící a svým přechodem k lovcům jsem se stal tím, který se nyní naopak bude snažit hráče o jejich výhru oloupit,“ prozradil Šimůnek, jemuž se splnil velký sen.

Sedmadvacetiletý rodák z Bělé pod Bezdězem je profesí učitelem. „Učím na základní škole na druhém stupni v Mladé Boleslavi. Tam primárně vyučuji matematiku a současně k tomu v menší míře ještě dějepis, což je moje srdcovka,“ popsal své silné stránky. Ve volném čase hraje fotbal, sleduje filmy, seriály a chodí do divadla. Vědomostní záběr tak má opravdu široký.

„K tomu si pak i občas rád zahraji videohry nebo deskové hry. Mojí velkou vášní je také cestování od doby, kdy si můžu svoje cesty dovolit. Nejradši cestuji do velkých a historických měst, kde se snažím poznávat kulturu a tamní umění. Takhle už mám projetou většinu Evropy a brzy se chci už taky konečně podívat někam za její hranice, nejradši asi na sever Afriky,“ prozradil.

Soutěžící ale mají šanci. Přece jen totiž není jako Doktor Vševěd a má i slabé stránky. „Mezi moje slabiny se určitě řadí biologie – hlavně tedy flora, jelikož květiny a plodiny mi často dávají zabrat. I v tom se ale v poslední době snažím doučovat a myslím, že už jsem si v tom kolikrát jistější než dřív,“ míní.

A pozor! Dámy mají šanci, protože je stále nezadaný. „Partnerku ani děti zatím nemám. Ničemu se nebráním, ale zatím na tomhle poli štěstí nemám. Pravdou ale je, že jsem se plno věcí za tu dobu svobodného života naučil dělat sám, a tak třeba na ty svoje cesty anebo do kina už jezdím většinou sám a docela mě to tak baví,“ přiznal, že se zatím do ničeho nehrne.

Šimůnek připustil, že byl z natáčení nervózní. A to i z moderátora Ondřeje Sokola (52). „Byl jsem trochu nervózní s blížícím se natáčením, protože Ondru Sokola jsem samozřejmě znal z dřívějška z televize a bylo to pro mě takové setkání s celebritou, o němž bych si nikdy neřekl, že se ho dočkám. Musím říct, že jeho mistrovské moderování mi v začátcích neskutečně pomohlo, když jsem si nebyl jistý, jak a co říkat. Po těch dílech, které už mám natočené, musím říct, že si ty dialogy užívám, a myslím, že jsem i díky nim mnohem jistější, než jsem byl na začátku,“ míní. Sokol si pro něj ostatně připravil velkolepé uvítání, jak můžete vidět v naší videoukázce.

Další články

Načítám