Hlavní obsah
Článek

Oblíbená sportovní reportérka a moderátorka Barbora Černošková (42) opouští sportovní redakci České televize, kde strávila dvacet let. Divákům a fanouškům své rozhodnutí oznámila na sociální síti. Diváci ji jako sporťačku uvidí už jen měsíc.

„Když jsem před dvaceti lety poprvé vstoupila do brněnské sportovní redakce, brala jsem to jako krásnou brigádu při studiu. Nakonec z toho byl kus života. Branky Body Vteřiny, olympijská studia, komentování a výjezdy do terénu. To všechno mě moc bavilo a profesně i lidsky posouvalo. Můj záběr byl ale vždycky širší a poslední dobou už to bylo trochu náročné žonglování. Září tak bude můj poslední měsíc v dresu sporťáků České televize,“ informovala Černošková, která je ráda, že ještě pracovně zažila olympiádu v Paříži.

„Chtěla jsem se loučit na vrcholu a úspěšně zvládnutou velkou akcí. Díky olympijské Paříži se mi to podařilo a jsem za to vděčná. Děkuju za všechny krásné příležitosti, které jsem dostala. Teď už je čas jít dál,“ dodala Černošková. Diváci České televize ale o Barboru nepřijdou. Na Kavčích horách totiž zůstává, byť jen jako externistka.

„Není to moje rozloučení s Českou televizí, jako externistka pokračuju v moderování pořadu Sama doma. Chci se už ale věnovat i novým projektům, pedagogické činnosti, moderování a organizaci akcí,“ vysvětlila.

Černošková z televize odchází v poměrně napjatém období. Nedávno vzbudilo obrovský rozruch zrušení publicistického pořadu 168 hodin, v pátek pak z televize definitivně odešla i jeho moderátorka a dramaturgyně Nora Fridrichová. A to po 24 letech na České televizi. O nepříliš dobré atmosféře v České televize se zmiňoval i šéfkomentátor sportu Robert Záruba.

„Když jsem všechno promýšlela, netušila jsem, že se trefím do trochu turbulentního období České televize. Nechci kvůli tomu svůj odchod uměle oddalovat. Těším se na svobodu, která mě čeká, a na to, že se budu muset postavit na vlastní nohy,“ dodala dále Černošková, která rozhodně nezahálí.

„Koncert Nebe plné hvězd jsme se sourozenci a úzkou rodinou přebrali po tatínkovi a žádá si nás mnohem víc než dosud. Podílím se taky na vzniku dvou knížek a moje srdce si získal spolek Žlutá stužka, kde jsem patronkou dětí vězněných rodičů. V rámci prevence kriminality chodím běhat do věznic, sport tak vždycky bude součástí mého života. Cítím, že moje práce tam má smysl,“ míní.

„Do 29. září se ještě budeme vídat v Brankách a pak vymyslíme nějakou další legraci,“ uzavřela.

Související témata:
Barbora Černošková

Další články

Načítám