Hlavní obsah
Článek

Jaké by to bylo, kdyby Robert Redford ukradl koně za 20 milionů a pak se s ním schovával v divočině jen proto, aby mu mohl dát volnost? A navíc by se mu do cesty připletla jeho milovaná herecká kolegyně Jane Fonda (86)? Sledujte westernové melodrama Elektrický jezdec.

Filmový skvost Elektrický jezdec, režírovaný Sydneym Pollackem, kombinuje kouzlo Divokého západu s leskem a slávou Las Vegas. Sešly se v něm dvě nejzářivější hvězdy filmového průmyslu: Robert Redford a Jane Fonda.

Snímek Elektrický jezdec, který můžete vidět v neděli 30. června od 20:10 na Televizi Seznam, se stal třetím společným dílem této charismatické dvojice. Jejich nepopiratelná chemie byla a dodnes je hlavním lákadlem pro diváky napříč generacemi.

Ukradený kůň za 20 milionů

Redford ztvárňuje ve filmu pětinásobného šampiona v rodeu Sonnyho Steela, který je po mnoha zraněních na odpočinku. Živit se ale něčím musí, a tak se si vydělává reklamou na cereálie. Jeho úkolem je projíždět na koni v arénách a doporučovat ovesné vločky. Jenže Sonny už toho má dost. Už se nechce koukat, jak kůň trpí. A tak se rozhodne, že s ním prostě ujede. Jenže kůň Hvězda má neskutečnou cenu. Rozjíždí se tak celostátní pátrání.

Jediný, komu se podaří uprchlíka v divočině najít, je zkušená investigativní novinářka Hallie Martinová (Jane Fonda). Jde jí jen o to, aby získala exkluzivní reportáž. Když však zjistí, že Sonny je férový chlap, který chce koně uzdravit a pustit do volné přírody, začne mladá žena své cíle poněkud přehodnocovat… Jak to všechno dopadne, uvidíte ve filmu Elektrický jezdec na Televizi Seznam.

Zákulisní informace

Při natáčení filmu Elektrický jezdec se šuškalo o hlubším vztahu mezi Redfordem a Fonda. Ačkoli se obě hvězdy chovaly profesionálně a tvrdily, že jsou prostě jen dobrými přáteli, zasvěcení se nemohli ubránit spekulacím o tom, že to mezi nimi jiskří. Jejich hravé škádlení během rozhovorů a momentů mimo kamery jen přiživovalo drby a přidávalo další vrstvu vzrušení pro fanoušky i média. Při sledování filmu si ale nejde nevšimnout chemie, která mezi nimi panuje.

Ikonická scéna

Jedna z nejikoničtějších scén filmu nastává, když Redford projíždí na koni neonově osvětlenými ulicemi Las Vegas. Tyto záběry přímo ve městě byly velkou výzvou, ale nakonec přinesly úchvatný vizuál, který má své kouzlo dodnes.

Další články

Načítám