Článek
Pošmourno i dlouhý lockdown jsou za námi a my si užíváme léto, čas venkovního setkávání a osvěžujících drinků. Zkuste si závěr dne vychutnat stejně jako to dělají Italové. Ti si dopřávají svůj aperitivo moment se skleničkou výtečného nápoje a užijí si odpoledne s přáteli či rodinou.
Aperitivo moment patří mezi vzácné okamžiky, které mohou být součástí životního stylu každého z nás. Neformální setkání se sklenkou jedinečného drinku a malými pochoutkami zpříjemní každé odpoledne a skvěle naladí na přicházející večer. Naučte se žít život s lehkostí!
Italy milovanou chvilku si můžete užít doma na zahrádce, venkovní terase nebo v restauraci. Nedílnou součástí je Campari – legendární aperitiv a součást mnoha slavných koktejlů, který vznikl na severu Itálie v roce 1860, je typický svou sytě rudou barvou a lahodně hořkosladkou chutí s tóny pomerančů. Vyzkoušejte například osvěžující hořkosladký Campari Spritz.
CAMPARI SPRITZ
1 díl* Campari / 2 díly prosecco / 1 díl soda / led / pomeranč
Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda, prosecco, Campari. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
* 1 díl = 4 cl
Aperitivo moment bez alkoholu, ale přesto s báječným drinkem!
Ochutnejte stylové Crodino a vyzkoušejte perfektní nealkoholickou variantu aperitivo momentu! Přestože se oblíbená podvečerní chvíle obvykle pojí především s alkoholickými drinky, věřte, že Crodino vás rozhodně nezklame. Díky skvělé chuti je totiž dokonalou alternativou oblíbených letních spritzů, jen s tou výhodou, že po vypití můžete klidně sednout za volant.
Osloví vás osvěžující perlivostí a vyváženou hořkosladkou chutí, která vzniká louhováním vysoce kvalitního koření, bylin, dřeva a kořenů z nejrůznějších koutů světa v místní pramenité vodě. Vybírat můžete ze dvou variant – Crodino Biondo s jedinečnou komplexní hořkosladkou chutí pomerančů a Crodino Rosso s trpkým aroma krvavého pomeranče a lehce nahořklou tříslovinou v závěru.
Jak na to?
Vinnou sklenici naplňte ledem, nalijte obsah lahvičky, doplňte sodou, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče. Jak si snadno připravit Crodino Spritz se můžete podívat zde:
K dobrému pití patří i něco dobrého na zub
Vyzkoušejte italské chuťovky podle receptů ambasadora Milana Zaleše.
Sušenky z listového těsta
- rozválené listové těsto
- 1 ks vejce
- hrstka oregana
- sůl a pepř
Těsto dáme na plech a rozkrájíme rádýlkem na čtverečky. Potřeme vajíčkem, ochutíme solí, pepřem a oreganem. Takto připravené těsto dáme péct na 170 stupňů do předehřáté trouby na 20 minut. Pečeme tak dlouho, dokud sušenky nezezlátnou.
Caprese
- 2 ks rajčat
- 1 ks mozzarelly
- hrst bazalky
- malinový, hruškový a olivový olej
- sůl a pepř
Rajčata přepůlíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na talíř. Poté natrháme mozzarellu a přidáme ji společně s lístky bazalky na talíř. Dochutíme oleji, solí a pepřem. Servírujeme s rozpečeným pečivem.
Campari i Crodino zakoupíte zde: https://www.warehouse1.cz/cs/campari-a-crodino