Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Čekáte návštěvu nebo vás přátelé naopak nečekaně překvapili, a vy zrovna nemáte nic dobrého na stůl? Milujete mlsání a typickou chuť, při které se vám podlamují kolena? Ať už jde o vrstvené řezy, šťavnaté dorty nebo lahodné drinky, šmrnc všem dezertům a sladkým tečkám na závěr dodá velmi snadno jedna tradiční ingredience.

Bez ohledu na to, jestli patříte ke gurmánským experimentátorům, sázíte raději na klasiku či do kuchyně zavítáte, jen když už není vyhnutí, díky poctivému krémovému pudingu si můžete velmi jednoduše připravit originální dezerty s lákavou kombinací chutí. Jak asi chutná čokoládový drink s marshmallow, vanilkový nápoj s pošírovanými hruškami, skořicí a vínem nebo pudingový cheesecake „Zebra“? Prozradíme vám nejen ověřené postupy a zajímavé kombinace chutí, ale probudíte v sobě navíc i chuť dětství a láskyplné kuchyně našich babiček a maminek.

Tip: Tradiční českou značkou pudingů je Dr. Oetker. Historie této značky sahá až do roku 1923, kdy začala výroba v Brně.

Jak chutná láska, která prochází žaludkem?

Puding, jak ho známe dnes, by se s jistou nadsázkou dal nazvat jako láskyplný experiment jednoho manželského páru. Svůj původ sice známý dezert odvozuje od francouzského slova boudin, což překvapivě znamená jelito, své sladké varianty se však dočkal až o něco později. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí sladké varianty pudingu byla vajíčka, na která ovšem měla alergii manželka jednoho britského chemika. Ten se rozhodl, že své manželce tuto milovanou pochoutku dopřeje, a začal experimentovat. Výsledkem byl instantní puding, který obsahoval kukuřičný škrob. A jak se časem ukázalo, nadšená byla nejenom manželka.

Pudingový drink choco

Na lahodném teplém nápoji připraveném z Dr. Oetker Pudingu s příchutí Čokolády si pochutnáte do patnácti minut. Stačí podle návodu na obale uvařit řídký puding s mlékem a moučkovým cukrem, rozdělit do pohárů a nechat mírně vychladnout. Ozdobit můžeme bonbony marshmallow nakrájenými na menší kousky, případně kousky karamelu, šlehačkou či ovocem.

Tip: Milovníkům tropických chutí by neměl uniknout ani puding roku – Premium Puding Mango & Kurkuma.

Foto: Dr. Oetker
Pudingový drink
5
fotek

Teplý vanilkový nápoj s pošírovanými hruškami, skořicí a vínem

Konec léta s sebou již tradičně přináší bohatou sklizeň hrušek s jejich specifickou nasládlou vůní. Díky své vláknině hrušky podporují trávení, jsou bohaté na kyselinu listovou a obsahují nezanedbatelné množství vitaminu B. Ve spojení se skořicí, která je mimo jiné známa pro napomáhání regulace hladiny cukru v krvi, vínem a vanilkovým pudingem je zážitkem pro chuťové pohárky.

Na přípravu teplého nápoje s Dr. Oetker Pudingem příchuť Vanilka, pošírovanými hruškami, skořicí a vínem si oloupejte čtyři menší hrušky (stopky ponechejte). Do kastrůlku přilijte 200 ml bílého sladkého vína, přidejte třtinový cukr, koření na svařené víno, hrušky a zhruba patnáct minut pošírujte. Poté hrušky nechte vychladnout na talíři. Víno z kastrůlku sceďte a po vychladnutí dolejte zbytek vína a vmíchejte pudingový prášek a dva vanilkové cukry. Poté přiveďte k varu půl litru mléka, vlijte připravenou pudingovou směs a uvařte řídký puding. Rozdělte do připravených pohárků a po zchladnutí dozdobte hruškou, celou skořicí a povrch pro zvýraznění chuti poprašte skořicí.

Foto: Dr.Oetker
Vanilkový nápoj s vínem a hruškou

Pudingový cheesecake „Zebra“

Cheesecake si už pěknou řádku let udržuje post jednoho z nejoblíbenějších dezertů. A co teprve, když se chuť propojí s dokonalým vizuálním uměním! Jak připravit hravý cheesecake?

Na přípravu korpusu si v míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr a špetku soli. Přidejte vejce, máslo a ručně vypracujte dohladka. Asi dvě třetiny těsta naneste na dno vymazané a moukou vysypané formy (vidličkou ideálně na několika místech propíchejte). Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba deset minut. Po vychladnutí korpusu ze zbytku těsta vytvořte váleček a vyložte jím vnitřní stranu upečeného korpusu tak, aby vznikl asi tři centimetry vysoký okraj.

Při přípravě tvarohové náplně si nejprve v míse metličkou dohladka vymíchejte polotučný tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem a vejci. Směs rozdělte na polovinu a do každé z nich vmíchejte puding. Do středu pak opatrně střídavě lijte těsto na sebe tak, aby vznikl proužkovaný vzor zebry. Poté vložte do předehřáté trouby a zhruba 45 minut pečte. Servírovat můžete s posypanými malinami, jahodami či ostružinami.

Foto: Dr. Oetker
Pudingový cheesecake ,,Zebra“

Objevte svět lahodných receptů plný čerstvých chutí a vůní.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám