Hlavní obsah
Článek

Dokázal rozesmát celý národ i napálit prezidenta, a když se napil, neznal meze. V těchto dnech by se 95 let dožil jeden z našich nejpopulárnějších herců a bavičů, nezapomenutelný Vladimír Menšík. Pojďte si ho připomenout naším kvízem, třeba se dozvíte i něco, co jste nevěděli.

1. První otázka asi nikoho nepřekvapí. Kde se Vladimír Menšík narodil?
2. V roce 1970 si zahrál v jednom z filmů navazujících na seriál Hříšní lidé města pražského – v Partii krásného dragouna. Natáčení trochu komplikovalo, že Menšíka museli před každým natáčecím dnem odněkud dovážet a po jeho skončení někam odvážet. Kam?
3. Povedlo se Vladimíru Menšíkovi zahrát si v nějakém filmu, který získal Oscara?
Foto: Profimedia.cz
4. Posledním a asi i jedním z nejlepších filmů, ve kterých jsme mohli Vladimíra Menšíka spatřit, byl film režiséra Dušana Kleina Dobří holubi se vracejí. Zajímavostí je, že v tomto filmu jsme naopak poprvé mohli spatřit, byť velmi krátce, jinou velkou hvězdu českého filmu. Kdo si v tomto filmu s Vladimírem Menšíkem také zahrál?
5. V jednom velmi úspěšném seriálu si zahrál pro něj asi ne úplně typickou roli seriózního příslušníka policie. O který seriál se jednalo?
6. V roce 1984 došla Vladimíru Menšíkovi z prezidentské kanceláře gratulace k šedesátým narozeninám, i když se narodil v roce 1929 a bylo mu tedy 55 let. Jakou příčinou se to stalo?
7. Víte, co vyvedl při natáčení seriálu Arabela, kde si zahrál postavu Karla Majera?
Foto: Profimedia.cz
8. Jak se jmenuje filmová komedie z roku 1977, kde si spolu s Jiřím Sovákem zahráli povedenou dvojici zlodějíčků, pány Zemánka a Lišku, kteří nakonec nedopadli moc dobře?
9. Jednu z naprosto nezapomenutelných rolí si zahrál Vladimír Menšík v krátké komedii z roku 1968, kde se vsadil, že sní tolik jako bernardýn. Jak se tato komedie jmenovala?
10. Jakou nadpřirozenou postavu si Vladimír Menšík zahrál v Dívce na koštěti?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám