Hlavní obsah
Článek

Psalo se datum 26. října 1984, když tehdy nepříliš známý režisér James Cameron pustil do amerických kin svůj „béčkový sci-fi film“ Terminátor. Scénář tehdy prodal za jediný dolar, jen aby pod filmem mohl být podepsán jako režisér.

Od té doby uplynulo už neskutečných 40 let, z Camerona se stal uznávaný tvůrce a Arnold Schwarzenegger (77), který si zahrál titulní roli, letos oslavil už 77. narozeniny. Pojďte si tento dnes již legendární film připomenout malým kvízem!

1. Když se řekne Terminátor, každému se na první dobrou vybaví kamenná tvář a svalnatá postava Arnolda Schwarzeneggera. Sice má od roku 1983 i americké občanství, ale narodil se v Evropě. Ve které zemi?
2. Dnes už si v roli Terminátora těžko představíte někoho jiného než Arnolda Schwarzeneggera. První volbou ale nebyl! Tušíte, kdo měl Terminátora hrát původně?
3. Název filmu je poměrně srozumitelný ve většině jazyků a málokde měli potřebu ho překládat. Tipnete si, v jaké zemi šel film do kin pod názvem (v překladu) Elektronický vrah?
Foto: Profimedia.cz
4. Věděli jste, že Terminátor vyšel i knižně? Oproti běžným dvojicím kniha + film má ale jedno specifikum. Tušíte, v čem je kniha tak trochu odlišná?
5. Odhadnete, kolik přibližně slov Arnold Schwarzenegger v prvním Terminátorovi pronese?
6. Tipnete si, který z filmů o Terminátorovi vydělal nejvíc?
Foto: Profimedia.cz
7. Tak schválně, dostal některý z „Terminátorů“ Oscara?
8. Kolik žen jménem Sarah Connor ve filmu zemřelo, než Terminátor našel tu „správnou“?
9. Hlavní ženskou roli Sarah Connor ztvárnila Linda Hamilton. Kolik jí bylo let, když Terminátora natáčela?
Foto: Profimedia.cz
10. Terminátor i ochránce Sarah Connor jsou do roku 1984 vysláni z budoucnosti. Ze kterého roku je stroj času odeslal?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
James Cameron

Další články

Načítám