Hlavní obsah
Článek

Ve své době byl miláčkem žen a dívek po celé republice. Je skoro až k nevíře, že zpěvák Petr Kotvald slaví už 65. narozeniny. My mu samozřejmě přejeme vše nejlepší, ať mu slouží zdraví a životní elán ho neopouští. Vy s námi jeho pětašedesátiny můžete oslavit tím, že si prověříte své znalosti. Jak dobře popovou hvězdu zejména 80. let znáte?

1. Asi nelze začít jinak než písní, která udělala z dvojice Petr Kotvald a Stanislav Hložek československé superstar. Víte, ve kterém roce nazpívali společně nejprodávanější československou píseň všech dob Holky z naší školky?
2. Se kterou zpěvačkou Petr Kotvald spolu se Stanislavem Hložkem tvořili trio a vystupovali od roku 1980 až do roku 1986, kdy se právě Petr Kotvald rozhodl začít svou sólovou kariéru?
3. Víte, jaké má Petr Kotvald vzdělání?
Foto: Profimedia.cz
4. V roce 1984 byl natočen seriál, v jehož znělce jsme mohli slyšet hlas Petra Kotvalda. O který seriál se jednalo?
5. U seriálů ještě zůstaneme. Vzpomenete si, jak se jmenuje legendární hrdina ze stejnojmenného seriálu z roku 1976, jehož ústřední seriálovou melodii přezpívali Kotvald s Hložkem?
Foto: Profimedia.cz
6. Jak se jmenuje ztracený ostrov, o kterém zpívá Petr Kotvald ve svém hitu z roku 2001?
7. Které světové hvězdě vzdal svůj hold v písni, již zazpíval v roce 2003 a která vyšla na albu Planeta svádění?
8. Roku 1997 vydal Petr Kotvald album Pan zpěvák, na kterém byla i píseň Smile. Autorem hudby k této písni byl velmi slavný herec i režisér, který se však prosadil i jako hudební skladatel. Jeho jméno dokonce v této písni zazní. Kdo je oním autorem?
Foto: Herminapress
9. Nedílnou součástí československé populární hudby 70. a 80. let byla anketa Zlatý slavík. Jaké bylo nejlepší umístění Petra Kotvalda v této anketě?
10. Jako spousta jiných zpěváků, ani Petr Kotvald se nevyhnul účinkování v žánru, který u nás zažil obrovský boom po sametové revoluci, tedy v muzikálech. Ve kterém z těchto muzikálů však Petr Kotvald nehrál?
Foto: Michaela Feuereislová

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám