Hlavní obsah
Článek

Hugh Grant a Julia Roberts jako nerovný pár, který si chce vybojovat své právo na lásku. Romantická komedie Notting Hill už se stala kultovní, člověku se skoro až nechce věřit, že od její české premiéry uplynulo již 25 let! Od chvíle, kdy jste film viděli naposled, ale jistě mnohem méně, tak si s námi pojďte otestovat, jak dobře jej znáte.

1. Tak schválně, kolik tehdy – 2. září 1999 – bylo představitelům dvou stěžejních rolí, Hughu Grantovi a Julii Roberts?
2. A teď přímo k filmu. Jaké povolání vykonává postava Hugha Granta?
3. Komedie je nabitá roztomilými trapasy. Jistě si vybavíte scénu, kdy se William Thacker v podání Hugha Granta připlete na tiskovou konferenci slavné herečky a je tázán, pro který časopis pracuje. Jmenuje první, který vidí ležet na stolku. Vzpomenete si, jak se jmenoval?
4. William se ztrapní i ve chvíli, kdy dělá rozhovor s dětskou hvězdou Annina filmu. Co poplete tentokrát?
5. Políbit Julii Roberts by toužil snad každý muž. Hugh Grant tu příležitost dostal a nebyl spokojený! Co mu vadilo?
Foto: Profimedia.cz
6. Chemie mezi Hughem Grantem a Julií Roberts byla obrovská. Kolik dalších filmů spolu natočili?
7. Rodina a přátelé nesmělého knihkupce Williama jsou směskou komických postav. O pár pěkných trapasů se postará jeho spolubydlící Spike. Vzpomenete si, který herec podivína bravurně ztvárnil?
8. Smutný osud bohužel potkal herečku Emmu Chambers, v pouhých 53 letech zemřela na infarkt. Vzpomenete si na její roli v Notting Hillu?
9. Ve filmu se krátce mihne i přítel Anny Scott v podání Julie Roberts. Byť se objeví jen v jedné scéně, je jasné, že s ním není šťastná. Tento „štěk“ si ale zahrál slavný herec. Tušíte který? Napovíme, že má v posledních letech problémy se zákonem.
Foto: Profimedia.cz
10. Ve filmu se krátce objeví i jeden slavný obraz. Vzpomenete si který?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám