Hlavní obsah
Článek

Ve své době to byl nejdražší film v historii německé kinematografie, dražší se v té době točily jen ve Spojených státech a Sovětském svazu. A investice 50 milionů marek se zjevně vyplatila. Nekonečný příběh vydělal čtyřnásobek a i 40 let po premiéře patří ke kultovním filmům, které by aspoň jednou měl vidět snad každý. Jak jste na tom vy? Prověřte si, jestli ho znáte dost dobře, nebo jestli třeba nenastal čas si ho zase jednou pustit…

1. Začneme něčím jednodušším. Jednou z hlavních hvězd byl obrovský létající „pes“. Jak se jmenoval? Napovíme, že stejný pseudonym používala i jedna popová hvězda.
2. Před 40 lety nebyly technologie na takové úrovni jako dnes, a právě výroba létajícího „psa“ byla velmi nákladná a náročná. Tipnete si, kolik vážila jen jeho hlava?
Foto: Profimedia.cz
3. Kdo v české verzi filmu propůjčil hlas „létajícímu psovi“?
4. Jednou z nejdojemnějších scén je smrt Átrejova koně Artaxe. Jakým způsobem zahynul?
Foto: Profimedia.cz
5. Tak schválně - kolik je dnes Átrejovi?
6. Titulní píseň filmu se stala hitem. Vzpomenete si, kdo ji v originále nazpíval?
7. Žádný z dětských herců se nestal hollywoodskou superstar. Kupříkladu dívka, která hrála dětskou císařovnu, po Nekonečném příběhu herectví pověsila na hřebík a vrátila se k němu až po 24 letech. Vzpomenete si, jak se herečka íránského původu jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
8. Filmový amulet Auryn má doma vystavený jeden slavný režisér. Wolfgang Petersen, který za Nekonečným příběhem stojí, to ale není. Tušíte?
9. Kdo je autorem stejnojmenné knižní předlohy? Napovíme, že jeho jméno může v kombinaci s filmem působit trochu úsměvně.
10. Jako většina úspěšných filmů se i Nekonečný příběh dočkal pokračování. Kolika?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Další články

Načítám