Hlavní obsah
Článek

Jeho hudba i vystupování v 90. letech rozdělovaly společnost. Pro někoho byl hudební ikonou, jiní mu nadávali do úchylů. Ať tak či tak, v hudební branži zanechal Michael Jackson nesmazatelnou stopu. Ač se o jeho zdraví vedly hojné spekulace, jeho smrt v roce 2009 všechny zaskočila. Pojďte si na něj s námi zavzpomínat! Co vše o něm víte?

1. Začneme něčím jednodušším. Kolika let se Michael Jackson dožil?
2. Tak schválně, tipnete si, kdy se konalo první veřejné vystoupení Michaela Jacksona?
Foto: Profimedia.cz
3. Jako všichni sourozenci si i Jacksonovi prováděli různé fórky. Známo je například, čím Michael pravidelně vytáčel svou sestru LaToyu. Tušíte?
4. U osobního života ještě zůstaneme. O Michaelově sexuální orientaci se vedly četné spekulace, jisté je ovšem to, že se dvakrát oženil. Jedna z jeho manželek byla dcerou neméně slavného zpěváka. Kterého?
5. Sám pocházel z početné rodiny. Kolik dětí měl Michael Jackson?
6. Hudebních cen obdržel Michael Jackson nespočet. Ve vitríně se mu ale skvěla i jedna filmová! Kde přišel ke Zlatému glóbu?
Foto: Profimedia.cz
7. Jeho bezpochyby nejúspěšnějším albem byla deska Thriller. Ceny Grammy s ní v roce 1984 totálně ovládl. Kolik jich ten večer sklidil?
8. Vizáž jeho nosu byla pod neustálým drobnohledem. Jednou byl menší, jednou byl špičatější, jednou užší, někdy se trochu rozpadal... Uhodnete, kdy Michael podstoupil první plastickou operaci nosu?
Foto: Profimedia.cz
9. U nás Jackson bořil hitparády mimo jiné písní Earth Song. Vzpomenete si, na které album byla zařazena?
10. Taneční kreace Michaela Jacksona leckoho šokovaly, na svou dobu byly poměrně odvážné. V roce 1983 poprvé vystoupil s druhem tanečního kroku, který se stal legendárním. Jak se mu říkalo?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám