Hlavní obsah
Článek

31. července uběhne 110 let od narození jednoho z nejlepších komediálních herců, co kdy žil, Louise de Funèse. Zkuste si náš kvíz, třeba se v něm dozvíte něco, co jste o tomto hereckém géniovi ještě nevěděli.

1. Na začátek si dáme něco opravdu jednoduchého. Jak se jmenuje francouzské město, jehož četnickou stanici proslavil po celém světě?
2. Ptát se na to, kdo byl u nás jeho dvorním dabérem, je asi zbytečné. František Filipovský jeho dabing zvládl tak mistrně, že i sám Louis de Funès mu poslal děkovný dopis za to, jak skvěle ho nadaboval. Problém však nastal po úmrtí Františka Filipovského. Najít kvalitativně stejného dabéra bylo asi nemožné. Nahradit ho zkoušelo mnoho dabérů, mimo jiné i jeden známý imitátor. Který?
3. Další z nezapomenutelných rolí si Louis de Funès zahrál ve filmové sérii o Fantomasovi. Jak se policejní komisař, který se snaží dopadnout Fantomase, jmenuje?
Foto: Profimedia.cz
4. V roce 1971 si zahrál ve filmu, jehož děj se téměř celý odehrál na jednom neobvyklém místě. Hlavní role si s ním zahráli jeho syn Olivier de Funès a Geraldine Chaplin, dcera Charlieho Chaplina. Jak se tento film jmenuje?
5. Ve filmu z roku 1978 si zahrál roli tvrdohlavého podnikatele, pana Giullauma Daubray-Lacaze. Jeho manželku Bernadette, která si ovšem také nedala nic líbit, si zahrála Annie Girardotová. Jak se tento film jmenuje?
6. Který z následujících moudrých výroků vyšel z úst Louise de Funèse?
Foto: AFP / Profimedia
7. Jak se jmenuje film odehrávající se za 2. světové války, kde si zahrál dirigenta?
8. V mnoha filmech hrál, u několika filmů se podílel na scénáři, ale jen pod jedním filmem je podepsán i jako režisér. Víte, o který film se jedná?
9. Jeho druhá žena, se kterou se oženil v roce 1943 a zůstali spolu až do smrti, byla praneteří proslulého francouzského spisovatele. Víte, kdo byl oním slavným prastrýcem?
10. Víte, jak se jmenoval poslední film Louise de Funèse?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Další články

Načítám