Hlavní obsah
Článek

Dnes slaví 75. narozeniny český herec a písničkář Jiří Schmitzer. Pojďte je s námi oslavit malým kvízem! Víte například, který slavný herec byl jeho otcem a proč spolu neměli dobrý vztah?

1. Na zahřátí tu máme něco jednoduchého. Který slavný český herec byl otcem Jiřího Schmitzera?
2. Ve kterém filmu si zahrál policistu?
Foto: Herminapress
3. Jak se jmenuje film, ve kterém si zahrál studenta průmyslovky, který si domlouval se svou spolužačkou rande na hřbitově?
4. Která herečka si zahrála jeho půvabnou, divokou a někdy trochu nevypočitatelnou ženu ve filmu Postřižiny?
Foto: Profimedia.cz
5. Kromě hraní se Jiří Schmitzer věnoval také hudbě, vydal i několik alb. Jak se jmenoval film, ve kterém nazpíval písničku Ferda jede na kole?
6. Se svým otcem neměl nikdy úplně ideální vztah, ale po jedné události, která se stala v roce 1976, se dostal jejich vztah na bod mrazu. Co se tehdy stalo?
7. Nemůžeme samozřejmě vynechat otázku na jeden z našich nejpopulárnějších seriálů, Chalupáři. Jaké povolání vykonával v tomto seriálu?
8. Povedlo se někdy Jiřímu Schmitzerovi získat cenu Český lev?
9. Časově asi nejdelším projektem, kterého se Jiří Schmitzer zúčastnil, bylo natáčení jednoho seriálu, jehož první řada se začala natáčet v roce 1997 a poslední řada byla dotočena roku 2012. Jak se tento seriál, ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí, jmenuje?
10. V roce 2019 si zahráli spolu s Ladislavem Mrkvičkou hlavní role ve filmu režisérů Martina Duška a Ondřeje Provazníka. Jak se tento film, který byl volně inspirován skutečnou událostí, jmenuje?
Foto: Herminapress

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám