Hlavní obsah
Článek

V neděli 18. srpna vydaly tiskové agentury smutnou zprávu. Po vleklých zdravotních problémech zemřel Alain Delon. Připomeňte si tohoto velikána nejen francouzského filmu v našem kvízu.

1. Jak se vlastně Alain Delon dostal k filmu?
2. Jako spousta jiných francouzských filmových hvězd i Alain Delon si zahrál ve slavné filmové sérii o Asterixovi, konkrétně ve filmu Asterix a Olympijské hry. Jakou roli tam ztvárnil?
3. Jedním z nejlépe hodnocených Delonových filmů je film Dva muži ve městě z roku 1973. Kdo si společně s Delonem zahrál v tomto filmu hlavní roli?
Foto: ČTK / AP / Vianney Le Caer
4. V roce 1980 si zahrál i v jednom sovětském filmu. Jak se tento film jmenoval?
5. Jak se jmenuje dobrodružná historická komedie z roku 1963, kde si tehdy osmadvacetiletý Alain Delon zahrál hlavní roli?
6. Potkaly se v nějakém filmu dvě asi největší mužské francouzské filmové hvězdy 20. století, Alain Delon a Jean Paul Belmondo?
7. Získal někdy Alain Delon Oscara?
Foto: Profimedia.cz
8. V roce 1958 se Alain Delon při natáčení snímku Kristýna seznámil s další velkou filmovou hvězdou. I když spolu byli zasnoubeni, vztah se nakonec rozpadl. Kdo byla ona snoubenka?
9. Jako spoustu jiných zahraničních herců i Alaina Delona dabovalo u nás vícero dabérů. Koho však můžeme označit za toho dvorního, který jej daboval v několika desítkách filmů?
10. Který z těchto citátů o ženách pronesl Alain Delon?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Další články

Načítám