Hlavní obsah
Článek

Máte-li rádi staré dobré československé kriminálky, tak se připravte. Právě dnes startují na Televizi Seznam Stopy zločinu, cyklus napínavých detektivních povídek s Jiřím Bartoškou (77) v hlavní roli vyšetřovatele Kosmy.

První díl, s názvem Alibi jako řemen, uvidíte již dnes od 20:10. Další tři díly Velká rána, Recept na rozloučenou a Pátek, čas motýlů vám budou dělat společnost následující středeční večery.

Každá epizoda volně navazujícího seriálu Stopy zločinu se zaměřuje na jeden konkrétní případ, který je inspirován skutečnou událostí. Seriálové dílo má i zajímavý rozměr, neboť postupně rozplétá nejen samotné zločiny, ale i důsledky pro jednotlivce i společnost.

Divoká 80. Léta

Čtyřdílná série Stopy zločinu mapuje typické případy z 80. let minulého století. Kauzy se mnohdy dotýkaly morálních dilemat a dokazovaly, že hranice mezi dobrem a zlem může být tenká. První díl je věnován velké loupeži klenotů, která je navíc spojena s vraždou nepohodlného komplice. Mezi hlavní podezřelé je zahrnut pracovitý a seriózní člověk.

Úkolem vyšetřovatele Kosmy je najít pravdu, odhalit zločince a v neposlední řadě vypátrat, kde jsou klenoty. V druhém díle se divák podívá blíže do provozování nelegální herny, jejíž návštěvníci jsou nemile překvapeni násilným přepadením.

Vyšetřovatel Luboš Kosma se vydává po stopě zločinců a jasnou spojitost vidí s druhým případem, kdy byl přepaden poštovní vůz převážející velkou sumu peněz. Jak a zda vůbec bude celá kauza vyšetřena, se dozvíte při sledování Televize Seznam. V dalších dvou dílech, které budou vysílány 11. a 18. září, se major Kosma vydává po stopách vloupání do bytů a kostelů. Tým vyšetřovatelů nakonec přijde i na další podvody, loupeže a nakonec i vraždu. Poslední část s názvem Pátek, čas motýlů, otvírá případ znásilnění, vydírání a nakonec i násilné smrti.

Z houslisty úspěšný režisér

Právě závěrečný díl je také posledním filmovým kouskem, u něhož stál v pozici režiséra Stanislav Strnad. Ten je podepsán pod komediemi, jako je Můj brácha má príma bráchu a Brácha za všechny peníze. Zajímavostí je, že Strnad původně uvažoval o dráze profesionálního houslisty. Nakonec se rozhodl věnovat filmu. A jak dnes s odstupem času můžeme soudit, dobře udělal.

Další články

Načítám