Hlavní obsah
Článek

Kdyby mohla vrátit čas, vysněnou dovolenou v Karibiku by jistě ráda oželela… Sedmatřicetiletá Amy Wells z Anglie si z ní totiž odvezla komáří štípnutí, které mělo naprosto děsivé důsledky. Amy vyrazila se svým partnerem Charliem do Dominikánské republiky, kde došlo k romantickým zásnubám. Když se však ráno probudila, měla po celém těle vyrážku…

Žena navštívila místní nemocnici, kde jí byla podána antibiotika. Ta ovšem špatně zareagovala s jinými léky, které žena užívala, a když byla o několik dní později už opět doma, začaly se jí na kůži tvořit bolestivé puchýře. Amy opět skončila v nemocnici, kde lékaři objevili bodnutí, jež naznačovala, že původní vyrážka byla zapříčiněna komárem. Následně se jí začala odlupovat kůže, což způsobovalo otevřené rány. Slezly jí také nehty a vlasy.

Amy z Ashfordu v Kentu přiznala, že si prožila peklo na zemi. „Puchýře mi pokryly celé tělo, dokonce i oči a rty. Bylo to nesmírně bolestivé. Lidé se mě pořád ptali, zda jsem popálená. Je to velice zvláštní. Nikdy jsem na nic neměla alergickou reakci,“ přiblížila.

Amy s Charliem odletěli do Dominikánské republiky loni 22. ledna a o čtyři dny později se na její narozeniny na ostrově zasnoubili. Po celodenním plavání s delfíny se následujícího rána 28. ledna Amy probudila s vyrážkou na krku, která se začala rychle šířit po celém těle. V místní nemocnici jí prý byla podána antibiotika ceftriaxon, jež se prý v její domovské zemi běžně nepoužívají. Kvůli jazykové bariéře se ovšem v nemocnici nedostali k tomu, aby jim Amy sdělila, že užívala rovněž jiná antibiotika, amoxicilin, po infekci zubů.

Amy pobyla v místní nemocnici a 1. února jí bylo povoleno po testech na markery odletět domů. Během desetihodinového letu se jí ale prý stehna nafoukla na dvojnásobek normální velikosti a cítila, jak ji pálí. „Věděla jsem, že něco není v pořádku. Cítila jsem se, jako kdybych uvnitř hořela,“ vypráví děsivou zkušenost Amy, která byla posléze hospitalizována na urgentní péči v nemocnici v Kentu.

„Puchýře v nemocnici začaly praskat, vytékala z nich tekutina. Bylo to strašné,“ popisuje žena, která musela ještě čekat 56 hodin na lůžku na chodbě, než ji odvezli na oddělení, protože nemocnice byla prý příliš plná. Lékaři si všimli komářích štípanců, přičemž Amy věří, že ji pokousal komár tygrovaný, který přenáší horečku dengue, žlutou zimnici a virus zika.

Po léčbě a aplikaci krému se jí prý nohy hojily tři týdny, ale dodnes na nich má od kolen dolů jizvy. Žena si musela vzít celkem deset týdnů volna na rekonvalescenci. Tím ovšem ženino trápení neskončilo. V dubnu jí slezly nehty na rukou i na nohou a začaly řídnout vlasy. V květnu už byla úplně plešatá, což prý bylo zřejmě způsobeno prožitým stresem – a pro Amy to byla ta nejtěžší rána. Po celou dobu byl však své lásce obrovskou oporou právě Charlie, který nechtěl na nic čekat a 14. října si ji vzal za ženu.

Související témata:
Amy Wells

Další články

Načítám