Hlavní obsah
Článek

Být manželkou v domácnosti je privilegium, které si ne každý může dovolit. A ne všichni po něm touží. Američanka Amanda Mosallam je ale jednou z těch, kdo si to užívají.

Do 29 let si Amanda budovala kariéru a chodila po večírcích. Vše se změnilo v listopadu 2022, když potkala Anthonyho. Vzali se ještě v tom roce. Měsíc po zásnubách dala výpověď, aby se mohla naplno věnovat své nové roli manželky.

Vztah tedy pojala tradičně a dny tráví vařením a péčí o domácnost. Její manžel má vlastní firmu, a tak si to mohou dovolit.

Amanda pěstuje na zahradě suroviny, ze kterých pak sama vaří. Role jí sedne, i když ještě před časem by nevěřila, že jednou bude spokojená jako žena v domácnosti.

„Ve dvaceti jsem byla typická kariéristka, studovala jsem, měnila práce, nechala si zlomit srdce, bojovala s depresí a alkoholem a v 25 neměla žádný cíl,“ nechala se slyšet.

Stále víc cítila, že ji zaměstnání od 9 do 5 nenaplňuje. Že by si přála volnější rozvrh. Také se obrátila k víře, což dost ovlivnilo její tradiční pojetí manželství.

Nakonec si uvědomila, že je jejím snem stát se manželkou, a tak hledala vztah, který by to splnil. Dnes žije jako spořádaná křesťanka.

Dny tráví praním prádla, úklidem a domácími pracemi, vyvařováním, pečením, sportem, dobrovolničením nebo třeba psaním básní.

Nikdy nepije alkohol a pečuje o své duševní i fyzické zdraví. Na pozemku má i zvířata, o která se stará.

Může to působit jako idylka, ale bohužel se i Amanda potýká s kritikou. Mnoho samozvaných feministek ji napadá kvůli životnímu stylu, který si sama zvolila. Její okolí ji vesměs přijímá a podporuje, i když ne všichni ji chápou.

„Lidé tomu většinou nerozumí. Jako manželka v domácnosti mám svobodu trávit čas, jak chci. Nemusím ráno spěchat do práce a celý den se za něčím honit, abych obstarala, co je potřeba,“ vysvětlila na závěr brunetka.

Související témata:
Amanda Mosallam
Životní styl

Další články

Načítám