Hlavní obsah
Článek

Třicetiletá Rosie Whitney z Anglie prošla během uplynulého roku neuvěřitelnou proměnou. Poté, co se u ní v důsledku návalů přejídání dostala ručička na váze až ke kritické hranici 180 kilogramů, si po náročných směnách v nemocnici nebyla schopna po příchodu domů už ani sama sundat boty a musela o pomoc žádat přítele. Tomu je ale dnes konec a z Rosie je půvabná mladá žena, které se za rok podařilo shodit více než polovinu své původní váhy.

Koloběh nepříznivých okolností vedoucích u Rosie k nárůstu hmotnosti byl údajně důsledkem náročných třináctihodinových směn v nemocnici, které si začala kompenzovat jídlem. Nedostatek spánku, volného času a psychické i fyzické vypětí u Rosie vedly k tomu, že se čím dál víc upínala na jídlo, které pro ni představovalo útěchu. Zdravotní sestřička postupně propadla záchvatům přejídání a směny zvládala jen s vypětím všech sil. Když se po šichtě konečně doklopýtala domů, byla tak vyřízená, že měla problém udržet se na nohou. Musela dokonce žádat svého partnera Lewise (28), aby jí sundal boty.

„Snědla jsem, na co jsem přišla,“ přiznává Rosie s tím, že místo toho, aby si našla čas na kvalitní potraviny, v průběhu dne do sebe „za letu“ stále soukala pouze nezdravá jídla, ukusovala klobásy, pojídala hrsti chipsů. Na začátku roku 2022 už si ovšem naplno uvědomovala, že má problém.

„Silně mi bušilo srdce, bála jsem se o své zdraví. Z toho důvodu jsem začala uvažovat o operaci, ale chtěla jsem ještě jednou zkusit zhubnout sama,“ uvedla žena s tím, že se jí sice povedlo dostat dolů 25 kilogramů, ale brzy začala zase přibírat a nakonec byla ještě těžší než předtím.

Po několika letech, kdy se neúspěšně a vždy s pořádným jo-jo efektem pokoušela o nejrůznější diety, se rozhodla vycestovat do Turecka, kde si nechala udělat žaludeční bypass. Díky operaci, která ji vyšla na závratných 4200 liber (téměř 122 tisíc korun) během prvního roku shodila více než polovinu původní váhy a v hubnutí pokračovala. „Všichni říkali, jak úžasně vypadám, ale když jsem se podívala do zrcadla, pořád se mi zdálo, že jsem hrozně velká,“ říká Rosie.

Dnes se ovšem již sestřička cítí sebevědomě i přesto, že jí zůstalo velké množství volné kůže. Tu si ovšem plánuje v budoucnu nechat odstranit. „Raději budu mít volnou kůži a budu zdravá. Jsem šťastná tak, jak jsem teď,“ říká Rosie, která přešla i na zdravou stravu a cítí se skvěle.

Související témata:
Rosie Whitney

Další články

Načítám