Hlavní obsah
Článek

Estella Kyriacou a Imogen Clarke se seznámily online a okamžitě se z nich staly nejlepší přítelkyně. A to tak dobré, že spolu po sedmi týdnech přátelství začaly bydlet. Jedna v druhé prý našla spřízněnou duši.

Svobodné a osamělé Londýňanky zoufale toužily po přátelství, když se seznámily. A staly se z nich „životní partnerky“, jak se nazývají. Ale nemylte se, jejich vztah je čistě platonický, nikoliv milostný.

Pětadvacetileté dívky tráví veškerý čas spolu. Je proto snadné předpokládat, že jsou milenky. Ony si ale zkrátka jen dobře rozumí. Jako by se znaly celý život.

„Někteří lidé mají štěstí, že potkají životního partnera, a vše do sebe tak nějak zapadne. My jsme vděčné, že jsme našly jedna druhou. Těšíme se na sebe, když přijdeme domů, a žertujeme o tom, že spolu zestárneme,“ tvrdí dívky.

V londýnském bytě spolu dokonce sdílí lože. Estella, studentka práv původem z Kanady, má panickou hrůzu z pavouků. Když jí jednou v noci jeden takový skočil do postele, utekla do ložnice ke své spolubydlící. Od té doby u ní nocuje pravidelně.

„Lidem to připadá divné a automaticky usuzují, že jsme pár, ale je to jako přespávat u kamarádky,“ hájí se. Ložnici navíc tak používají jako šatnu.

Obě slečny jsou aktuálně single, ale jejich blízké přátelství prý nemá vliv na milostný život. Randí, jak se jim zachce. Dobře si ale uvědomují, že až si najdou partnery, budou muset leccos změnit.

Do té doby se ale považují za platonické spřízněné duše a v každodenním životě se doplňují. Jedna druhé pere prádlo nebo si dělají vzájemně radost sladkostmi.

Když se Estella a Imogen, hypoteční makléřka z Buckinghamshiru, seznámily, daly si v hospodě pár drinků a dobře si rozuměly. Nebyly z nich ale nejlepší kamarádky okamžitě. Jako v každém vztahu to chtělo trochu úsilí.

O dvě setkání a stovky zpráv později si uvědomily, že našly jedna v druhé spřízněnou duši. A vydaly se společně hledat bydlení. A to jen čtyři týdny po seznámení. „Velká města jsou pro dvacátníky často osamělým místem. Obě jsme to tak cítily,“ přiznaly.

Sestěhovaly se v květnu a od té doby jejich přátelství jen sílí. Sdílí spolu i oblečení, make-up, jídlo nebo boty. Předsudkům, že spolu randí, se jenom smějí, i když si je dobírají i jejich přátelé.

„Jsme prostě dvě holky, co si užívají svoje roky mezi dvacítkou a třicítkou naplno,“ argumentuje dvojice.

Související témata:
Estella Kyriacou

Další články

Načítám