Hlavní obsah
Článek

Monica Ketchum (32) z Michiganu se provdala za svoji učitelku Michelle Foster (57) téměř 20 let po tom, co ji učila. Kvůli jejich věkovému rozdílu si lidé často myslí, že jde o matku s dcerou.

Mladší z páru Monica se v roce 2020 rozhodla kontaktovat svoji oblíbenou učitelku přírodních věd na Facebooku, kde si vyměnily pár textovek o tom, co se stalo za posledních 16 let, kdy se neviděly. Poté se domluvily na oběd, aby si mohly popovídat osobně, a staly se z nich velmi blízké přítelkyně.

V té době se Monica rozváděla se svým manželem, protože zjistila, že se jí líbí ženy více než muži. Zato Michelle už byla hrdou členkou gay komunity, a tak jí pomohla celou situaci zvládnout.

„Obě jsme na tom nebyly dobře, a tak jsme hledaly někoho, s kým se můžeme ztotožnit. Byly jsme obě zranitelné a takto to pro nás bylo bezpečné,“ řekla bývalá studentka. „Později jsme si uvědomily, že naše přátelství má hlubší rozměr, a pustily jsme se do romantického vztahu, který byl více než jen morální podpora,“ vysvětluje Monica.

Jejich láska byla tak silná, že Michelle v roce 2022 požádala o rozvod se svojí tehdejší „manželkou“ a s Monicou se okamžitě zasnoubily. Proběhly dokonce dvě samostatné žádosti o ruku.

„Když jsme spolu na veřejnosti, tak se na nás lidé divně dívají. Často totiž předpokládají, že jsme dcera s matkou. Jeden cizinec dokonce považoval Michelle za moji babičku,“ řekla smutně Monica. „Naučily jsme se tomu zasmát a už to neřešíme. Když lidi vidí, že se líbáme, tak proč by to měla být proboha moje máma?“ diví se mladší žena s tím, že dokonce navrhla tričko s nápisem: Ne, to není moje máma!

I přes to, že to měl zamilovaný pár zpočátku velmi obtížné, postupně začaly obě ženy tyto negativní věci pouštět z hlavy. Zaměřují se jen na to pozitivní ve svém vztahu a vše sdílejí online, protože chtějí být otevřené komunitě, která potřebuje jejich hlas.

Monica trvá na tom, že dříve byla Michelle jen její učitelka a nikdy ji ani nenapadlo, že by mezi nimi v budoucnu něco mohlo být. Natož, že by se někdy vzaly! „Chceme propagovat lásku a chceme, aby v nás všichni viděli naději, světlo a bezpečí,“ vysvětluje Monica, která svoji Michelle nadevše miluje a nedokáže si bez ní už představit život.

„Hodně lidí nás neustále uráží kvůli našemu věkovému rozdílu, my tomu ale nerozumíme. Věk pro nás nehraje roli, tak proč by měl hrát pro ostatní? Láska je láska a můžeme milovat, koho chceme,“ uzavřela Monica.

Další články

Načítám