Hlavní obsah
Článek

Mnoho teenagerů rádo scrolluje na TikToku. Jen málokdo ale tvoří takový obsah, který mu vydělá majlant. Amelie Hobson (16), vystupující pod jménem Ami Charlize je jednou z nejúspěšnějších britských hvězd na sociálních sítích. Královna TikToku si mohla dovolit odejít ze školy a živit se jako influencerka.

Natáčela taneční videa a lip syncy (technika, při které osoba pohybuje rty tak, aby to vypadalo, že mluví nebo zpívá, zatímco skutečný zvuk je přehráván z jiného zdroje) už od 13 let a nyní předvádí své dovednosti v oblasti módy a make-upu a lidé z ní šílí. „První telefon jsem dostala v 10 letech. Někteří lidé si myslí, že je to velmi brzy, já jsem za něj byla ráda,“ řekla mladá influencerka.

Ami z Essexu získala přes 3,4 milionu sledujících, a nejenže má obrovské množství fanoušků, ale také má svůj podcast, je ambasadorkou kosmetické a módní značky a vydává novou knihu s názvem „Můj svět – výzvy, změny a cesta za mými sny“.

Pro MailOnline celý příběh sdílela její matka Dawn Hobson (52). „Žije prostě úžasný život,“ je hrdá na svoji nezletilou dceru. Ačkoli nechce říct, kolik její dospívající dcera vydělává ze svých aktivit, mohla by si prý dovolit koupit dům za téměř 9 milionů korun.

„Prozatím to investujeme. Přemýšleli jsme, že bychom jí mohli koupit dům. Ale asi by to měla udělat, až bude starší, a vybrat si sama takový, ve kterém bude opravdu chtít žít,“ řekla matka. „Z jejích peněz jí nic nebereme, všechno je její,“ dodala. Ami však trvá na tom, že se nepovažuje za bohatou. V současné době její peníze spravuje otec Mark (53).

Stejně jako mnoho dalších influencerů, i Ami je často zaplavena dárky různých značek. Její matka ji ale nabádá, aby neukazovala všechno, co dostane. „Tato teenagerka vydělává tolik, co lidé vydělají za rok, a to pouze jednou obchodní smlouvou. Bohužel její úspěch vedl k tomu, že jí ostatní svého času záviděli a ve škole ji šikanovali,“ vysvětluje matka.

„Často jsem se bála a kladla si otázku – je to ten den, kdy mě někdo zmlátí? Spolužáci o mně psali ošklivé věci, při tělocviku mi holky házely míč na hlavu. Dříve jsem měla kolem sebe skupinu přátel, ale cítila jsem, že nikomu nemůžu věřit,“ vzpomínala Ami. „Nakonec jsem psala mámě, že mi je špatně a chci jít domů. Nechtěla jsem vynechat hodiny, ale přestávky.“ A i přes to, že učitelé radili jejím rodičům, že život Ami by byl jednodušší, kdyby se vzdala sociálních médií, rozhodli se ji v jejích aktivitách nadále podporovat.

Když Ami dosáhla 16 let a dokončila své GCSE (jde o zakončení povinné školní docházky, která ve Spojeném království končí v 16 letech) rozhodla se ukončit vzdělávání. „Pro rodinu to bylo velmi těžké, měla jsem strach, že dcera nebude mít možnost najít si nové přátele,“ uzavřela matka Dawn.

Na setkání s fanoušky a na focení ji ze zákona musela do jejích 16 let doprovázet matka, nyní má svůj manažerský tým. Pokud jde na akci, kde je k mání alkohol, nosí náramek, který demonstruje, že ještě není plnoletá.

„Všechny její účty na sociálních sítích kontroluji, mažu nevhodné komentáře a hejty, případně obrázky zaslané od mužů. Denně dostává přes 200 zpráv,“ řekla maminka, která je na svoji dceru patřičně hrdá.

Další články

Načítám