Hlavní obsah
Článek

Danielle Emery z Readingu je opravdovou hrdinkou. Když jí oznámili, že má rakovinu hrtanu a musí okamžitě na operaci, čekala ji další rána. Těsně před zákrokem jí lékaři sdělili, že je v 11. týdnu těhotenství. Šokované Danielle dali několik minut na rozmyšlenou, aby si zvolila mezi svým životem, nebo životem děťátka.

Vědoma si toho, že plod na 99 % nepřežije, zákrok podstoupila. A bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohla učinit. O několik měsíců později totiž přivítala na svět chlapečka Calluma, který je stejným bojovníkem jako jeho maminka.

„Se zákrokem nešlo čekat. Šlo mi o život. Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě, ale beze mě by nebylo ani dítě, takže to nešlo jinak,“ vzpomínala Danielle na náročné momenty.

Bylo to v dubnu 2019, když Danielle navštívila lékaře s tím, že ji bolí v krku. Myslela si, že jde o nachlazení, a doktoři jí nejprve diagnostikovali laryngitidu. Bohužel šlo ale o nádor hrtanu.

Ten se podařilo úspěšně odstranit, a protože i její miminko přežilo, Danielle nemohla být šťastnější. S partnerem dítě neplánovali, ale byli z něj nadšení. Dnes devětatřicetiletá maminka byla 6 měsíců těhotná, když ke své hrůze zjistila, že se jí rakovina vrátila.

Tentokrát se už nebála o sebe, ale hlavně o miminko. Musela znovu do plné anestezie, kdy jí laserem odstranili další nález. Děťátko i tentokrát přežilo.

„Tolik se mi ulevilo, když jsem zase slyšela jeho silné srdíčko tlouct,“ rozněžnila se Danielle, kterou těhotenství velmi posílilo. Byla ochotná bojovat a zákeřnou nemoc porazit.

Zdravý hošík se narodil v roce 2020 a jeho rodiče byli odhodlaní hodit vše špatné za hlavu a soustředit se na světlejší zítřky. To ale netušili, že je čeká ještě jedna zkouška.

V červnu toho roku se Danielle rakovina vrátila potřetí a úplně ji to položilo. Tolik si užívala mateřství, nechtěla, aby ji rakovina o šťastné chvíle připravila.

Lékaři se báli, že se proces bude opakovat, a tak rozhodli, že jí odstraní hlasivky. Novopečená maminka mohla přijít o hlas, ale naštěstí se to nestalo. Dnes je tři roky bez rakoviny, a dokonce přivítala na svět druhé dítě, dceru Siennu-Rose (1).

„Sdílím svůj příběh jako varování, aby lidé nepodceňovali prevenci. Rakovina je zabiják. Bere vám blízké. Mám veliké štěstí, že jsem ji přežila. Jsem maximálně vděčná za své dvě zdravé, krásné děti,“ dodala na závěr dvojnásobná maminka.

Související témata:
Danielle Emery

Další články

Načítám