Hlavní obsah
Článek

TikTokerka Haley Hodge se v květnu svěřila světu s tím, že hledá inspiraci, jak pojmenovat své nenarozené miminko, na hřbitově. Když zveřejnila video, jak běhá těhotná mezi náhrobními kameny, většina lidí nad tím vrtěla hlavou. Navzdory kritice ale bylo její hledání úspěšné a Haley se nyní pochlubila, jak děťátko pojmenuje.

Brzy čtyřnásobná maminka ze Severní Karolíny vzbudila zájem téměř tří milionů sledujících, když dala světu na vědomí, že hodlá svou dcerku pojmenovat po zesnulém neznámém. Minulý týden prozradila, že s manželem vybrali jméno Salem.

Našli ho na náhrobku vojáka, který bojoval ve druhé světové válce. Význam jména je podle Hodge „mírumilovný“, „bezpečný“, „úplný“ a to ji zaujalo. Ve hře bylo prý ještě jméno Sailer, i to objevili na hřbitově, a tak nechali rodinu hlasovat. A Salem vyhrálo.

Zesnulý zemřel v roce 1992, byl podle Hodge ženatý, ale neměl vlastní potomky. A tak hvězda internetu doufá, že jeho duši nebude proti srsti, když podle něj pojmenuje své dítě.

Když Haley poprvé zveřejnila své záměry, mnoho sledujících označilo její počínání za morbidní. Ona to tak ale nevnímá.

@hodgehouse

Fun fact: My sister came from someones gravestone 🤍 #babynames #southport #love #fyp #viral #weird #graveyard

♬ Beautiful Memories - Lux-Inspira

„Hřbitov je místo, kam lidé chodí za svými zesnulými blízkými. Nevidím to jako semeniště zla. Doufejme, že jsou tam pochovaní dobří lidé, co prožili hezké životy,“ nechala se slyšet.

Někteří měli problém se jménem samotným. Kromě jiného jde i o název neslavně proslulého města, kde se v minulosti „upalovaly čarodějnice“. Více pověrčiví fanoušci zase těhotnou Haley varovali před návštěvami hřbitova. Naznačili, že by duše zemřelých mohly ohrozit její miminko. I na to ale měla Hodge odpověď.

„Pokud mezi námi existuje něco jako duše mrtvých, nemyslím, že se vážou pouze ke hřbitovům,“ dala na srozuměnou svůj postoj.

Haley je už maminkou desetileté Finley, ročního syna Bankse, a tříletého Crewa. Během posledního těhotenství proto vybírala tradičnější jméno s příběhem a doufá, že ho jednou Salem ocení.

Související témata:
Haley Hodge

Další články

Načítám