Hlavní obsah
Článek

Exšpionka Centrální zpravodajské agentury (CIA) Brittany Butler Jennings (40) z Jižní Karolíny se rozhodla na tiktoku sdílet informace o svém milostném životě. Jako agentka udržovala svoji skutečnou profesi v tajnosti a nesměla vzbudit podezření. Než mužům odhalila, čím se živí, musela si je pořádně proklepnout a být si jimi stoprocentně jistá.

Brittany pracovala pro CIA 9 let a svoji práci považuje  za „jedinečnou etapu“ svého života. Podle ní tento fakt nebylo těžké udržet v tajnosti během několika týdnů randění.

„V raných fázích jsem popisovala svou práci neurčitě. Zmiňovala jsem, že jsem vládní konzultantka. Konkrétnější jsem byla pouze tehdy, když to bylo naprosto nezbytné,“ řekla pro Newsweek. Chtěla se tak vyhnout mnoha zvědavým dotazům a zbytečnému vysvětlování.

„Pravdu o své příslušnosti k CIA jsem sdílela pouze tehdy, když to bylo nevyhnutelné. Většinou měl k těmto informacím přístup jen můj manžel, jakmile se náš vztah stal důvěrný a závazný,“ vysvětlila Brittany.

O své bývalé práci nyní už může mluvit bez obav, protože ji už dávno opustila. Dokonce o celém působení napsala knihu The Syndicate Spy, kde se každý může dočíst o jejím složitém milostném životě. Na tiktoku, kde vystupuje pod jménem @formerspy1, má více než 93 000 sledujících a pravidelně zveřejňuje pikantnosti ze svého života.

Zveřejnila například video, kde vyprávěla o svém bývalém partnerovi, který nebyl občanem USA. Pocházel z Mexika a CIA vyžadovala, aby nahlásila svůj vztah společně se jménem, datem narození a dalšími osobními údaji. Agentura totiž chtěla provést důkladnou prověrku a ujistit se, že muž nepředstavuje bezpečnostní hrozbu.

„Překvapivě nebylo těžké nebo nepříjemné získat tyto informace,“ vysvětlila s tím, že partnerovi pouze řekla, že pracuje pro vládu, ne konkrétně pro CIA. „Muži mi obvykle důvěřovali, ale šlo spíše o transparentnost a bezpečnost.“

Až v roce 2008 se její romantický život změnil. Potkala svého nynějšího manžela Matta a svoji skutečnou práci mu odhalila po čtyřech měsících randění.

„Přišlo mu to neuvěřitelně zajímavé. Když jsem se ho zeptala, řekl, že mu to připadalo sexy a tajemné,“ sdělila pro Newsweek. „Vzhledem k jeho zázemí lobbisty byl obeznámen s lidmi s podobnými aktivitami, takže to pro něj nebylo úplně cizí,“ dodala Brittany.

Po poskytnutí svého čísla sociálního zabezpečení mu dokonce bylo dovoleno navštívit ústředí CIA a tamní muzeum. Nebyl mu ale udělen přístup do specifických oblastí, jako je trezor, kde se nacházejí utajované informace,“ odhalila Jennings na tiktoku, což vzbudilo mezi jejími sledujícími mnoho otázek.

„Trezor??“ komentoval jeden divák. „Potřebuji vědět víc!“ „Kdykoli slyším, že někdo pracuje pro vládu, raději se neptám,“ napsal další.

Související témata:
Špioni

Další články

Načítám