Hlavní obsah
Článek

Maminka ze Summerville v Severní Karolíně Kelly Green (39) prošla neuvěřitelnou proměnou. Před pouhými šesti lety měla tři biologické děti – Morgana (22), Braylona (18) a Slaytona (16). V roce 2019 se s manželem Timothym (44) rozhodli stát pěstouny, což je změnilo navždy. Od té doby poskytli domov 129 dětem a adoptovali 14 chlapců a dívek, kteří nyní žijí s nimi jako jejich vlastní.

Nyní má rodina sedmnáct dětí, což s sebou přináší i značné výdaje. Kelly přiznává, že jejich roční rozpočet na jídlo je více než 400 tisíc korun. I když to zní jako obrovská suma, ona a Timothy by za nic na světě neměnili. Kelly měsíčně utratí kolem 37 tisíc korun za potraviny, které nakupuje ve třech různých obchodech, aby získala vše potřebné za dobré ceny.

„Hlavní věcí je být organizovaná. Když se režim nedodrží, život se stane chaotickým,“ řekla maminka, která je doslova na roztrhání. Poprvé adoptovala sourozeneckou dvojici v roce 2021 a naposledy přivítala do rodiny Chancu, která v květnu 2024 oslavila dva roky. „Říkali jsme, že nechceme adoptovat, ale děti, o které jsme se starali, byly rodina a už nám říkaly mámo a táto,“ vysvětluje maminka.

Každý den začíná Kelly brzy, vstává v 5:45, aby odvezla všechny děti do různých škol a postarala se o chod domácnosti. Její denní rutina je pečlivě plánovaná. „Mám pocit, že všichni fungujeme hladce, pokud se držíme plánu,“ vysvětluje Kelly. Mnoho rodičů se jí často ptá, jak to zvládá každý den, a ona přiznává, že od pondělí do pátku dělá stále stejné věci.

Co se týká nákupů potravin, Kelly se vydává do dvou obchoďáků a do obchodu v místní armádní základně. „Každou neděli si připravuji seznam, podle kterého nakupuji jídlo na celý týden. Držím se toho, a to mi pomáhá sestavit týdenní rozpočet,“ řekla. Někdy se stane, že 4 litry mléka jim vydrží dva až tři dny, jindy je spotřebují za den.

S příchodem prvního vnoučete v lednu 2024 se Kelly a Timothy rozhodli, že už nebudou adoptovat další děti. „Slíbili jsme našim dětem, že až naše děti budou mít vlastní děti, přestaneme,“ směje se mnohonásobná matka. Chtějí být k dispozici svým dětem a jejich dětem, a proto si užívají každý okamžik strávený s rodinou, zatímco se připravují na nové životní etapy.

Související témata:
Pěstouni

Další články

Načítám