Hlavní obsah
Článek

Starr Stauffer Wise je pětasedmdesátiletá vdova z Colorado Springs. A zatímco některé její vrstevnice možná chodí s šátkem na hlavě a o holi, Starr je zcela jiný příběh. Tančí totiž pole dance.

Vždycky si ho chtěla vyzkoušet, ale odvahu našla až v průběhu pandemie. Tehdy se cítila velmi osamělá. Život jí změnil článek o místní pastorce Diane Martin, která také tančila pole dance. Začala s ním v 50 a v 64 je instruktorkou.

„Chtěla jsem to vyzkoušet, ale netušila, jestli na to mám,“ přiznala Starr, kterou trápila artritida, jež jí dokonce zdeformovala pravou ruku, a další neduhy spojené s věkem.

Navíc před 16 lety škaredě upadla a má v levé holenní kosti kovové pláty a 9 šroubů. Studio zmíněné instruktorky ale nemělo věkový limit pro ty, kteří chtějí zkusit pole dance, a tak se Starr odhodlala.

Na lekce začala docházet třikrát týdně a změnilo ji to jak po fyzické, tak po psychické stránce. Zbavilo ji to úzkostí, se kterými se jako vyléčená alkoholička občas potýkala.

Starr je nadšená, když se naučí nový trik, a mezi pole dance tanečníky a tanečnicemi je nesmírně oblíbená. Všichni jí moc fandí.

A ačkoliv už není tak ohebná jako dřív, je moc šikovná. A všimli si toho i její vrstevníci. Ti Starr obdivují, že na tyči klidně visí hlavou dolů, zatímco oni mají problém vstát ze židle.

Čiperné seniorce narostly svaly a méně ji trápí artritida. K pole dance přidala ještě lekce zumby a dalších tanců a je díky tomu ve skvělé kondici.

Starr nemá vlastní děti, ale nevlastní dcery ji velmi podporují a chodí na všechna její vystoupení. Pár přátel s předsudky se s ní sice přestalo bavit, ale 95 % jejího okolí jí tleská. A aby ne, co ve svém věku Starr dokáže, je opravdu obdivuhodné.

Související témata:
Starr Stauffer Wise

Další články

Načítám