Hlavní obsah
Článek

Lucy Parker je maminkou holčiček ve věku 6 a 4 roky. Poté, co se jí rozpadlo manželství, mají s jejím bývalým dcerky ve střídavé péči. A Lucy si to nemůže vynachválit. Ovšem fakt, že tráví dny bez dětí, budí dost emocí.

Pětatřicetiletá podnikatelka pracuje z domova, díky střídavé péči si to může dovolit, a dokonce má čas i sama pro sebe, na to, scházet se s přáteli, randit nebo cestovat. Kromě toho má pak na holčičky víc energie, když je s nimi.

O svůj názor se podělila online a nepřekvapivě se objevily i bouřlivé reakce. Někteří se jí dokonce ptali, proč si tedy pořizovala děti, když s nimi nechce trávit čas.

Lucy trvá na tom, že není špatná matka a že by se ani jiní rodiče neměli stydět za to, že chtějí nebo potřebují pauzu od dětí.

„Že nechcete vidět svoje děti každý den, neznamená, že je nemilujete. Ani moje děti mě nechtějí denně. Nejsem špatná matka jen proto, že s nimi nejsem 24/7,“ tvrdí Australanka.

Ta posledních šest let cítila, že jí nejde naplno mateřství ani podnikání. Změna tak prý byla nejen vítaná, ale i žádoucí. Lucy je kariérně orientovaná a expartner ji v práci podporoval. Dařilo se jí kloubit podnikání a mateřství, ale dost ji to vyčerpávalo.

Když se v říjnu 2023 rozvedla, střídavá péče o děti přišla vhod. Dcery si s bývalým střídají po týdnu a Lucy si konečně oddechla. Navíc má pocit, že je jim nyní lepší matkou. V týdnech, kdy je bez nich, může dokonce randit a cestovat, jak si vždy přála.

„Teď přijdu domů plná energie a řeknu holkám, podívejte, co vaše máma dokázala. Je to skvělé,“ nemůže si situaci vynachválit Parker.

Co si myslíte o jejím přístupu k mateřství? Také byste uvítali střídavou péči o děti, nebo je to pro vás úplné sci-fi? Hlasujte v naší anketě.

Je podle vás v pohodě, že Lucy není s dcerami každý den?
Ne, děti potřebují matku nonstop.
7,1 %
Ano, i maminky mají právo na oddech.
81,9 %
Když jim to vyhovuje…
11 %
Celkem hlasovalo 1191 čtenářů.
4
fotky
Související témata:
Lucy Parker

Další články

Načítám