Hlavní obsah
Článek

Saffron Mullen (41), původem ze Skotska, se dlouhá léta potýkala se vzácným onemocněním – anatomickým problémem, který způsobil zneprůchodnění její vagíny, a proto nemohla mít sex. Po prvním chirurgickém zákroku ve 23 letech se situace ještě zhoršila.

Musela čekat roky, než se stala dostupnou speciální sexuální terapie. Během tohoto období se Saffron potýkala s vyčerpávající únavou a problémy s imunitou, později se ukázalo, že má neléčenou endometriózu. Také jí byl diagnostikován problém s jícnem, což jí ztěžovalo polykání.

Po letech frustrací se rozhodla pro změnu a zlepšení svého zdraví a životního stylu. Na začátku roku 2023 podstoupila operaci na odstranění lézí způsobených endometriózou a poté i operaci jícnu. V té době potkala svého partnera, se kterým se pokoušeli o dítě, přestože je lékaři varovali, že to může být nebezpečné.

„Prostě jsem věděla, že to zvládnu,“ říká Saffron. Odmítla IVF a rozhodla se otěhotnět přirozeně. A během čtyř měsíců se jí to podařilo. Teď, ve 41 letech, očekává narození svého „zázračného“ syna.

Saffron, wellness koučka z Glasgow, vzpomíná na to, jak se potýkala s problémy s intimitou. „Nemohla jsem mít sex vůbec, dokud mi nebylo 29. Poté mi diagnostikovali syndrom chronické únavy,“ přiznala. Po letech vyčerpání se ukázalo, že její zdravotní problémy byly vedlejším účinkem endometriózy. Ta naštěstí neovlivnila funkci jejích vaječníků.

V následujících letech změnila svůj životní styl – přešla na rostlinnou stravu a zaměřila se na zlepšení duševní pohody prostřednictvím meditace.

„Lékaři mi radili, abych kvůli svému věku zvážila zmrazení vajíček, ale měla jsem pocit, že pokud se postarám o své zdraví, může se to podařit,“ vysvětlila. Nyní je těhotná a čeká chlapečka. „Jsem důkazem toho, že věk nemusí být příčinou problémů s přirozeným otěhotněním,“ řekla Saffron s optimismem.

Svůj příběh sdílí právě proto, aby dala naději ženám s podobnými problémy. „Kromě toho chci, aby lidé pochopili, že biologické hodiny neznamenají konec možností pro založení rodiny,“ uzavřela s tím, že jí hodně pomohlo být optimistická, silná a věřit.

5
fotek

Další články

Načítám