Hlavní obsah
Článek

Laura Sliazaite přešla na poměrně kontroverzní dietu. Na rok kompletně vynechala ze svého jídelníčku ovoce a zeleninu a nyní se dušuje, že se zbavila všech zdravotních neduhů.

Dříve byla raw veganka, tedy jedla pouze syrovou rostlinnou stravu, ale Laura je přesvědčená, že to vedlo pouze ke zhoršení spánku a krevního obrazu. Devětatřicetiletá Londýňanka se proto rozhodla pro drastický krok.

Ze své stravy eliminovala ovoce a zeleninu, nyní je její jídelníček velmi omezený. Konzumuje pouze maso, ryby, vejce, sýry a tuky.

Laura je přesvědčená, že jsou ovoce a zelenina tak moc geneticky modifikované a plné pesticidů, že to ničí zdraví. Tvrdí, že má maso dostatek živin, abychom nejen přežili, ale dokonce se těšili pevnému zdraví i bez ovoce a zeleniny.

Žádná studie její tvrzení sice nepodložila, ale IT specialistka si stojí za tím, že se na této dietě její zdraví výrazně zlepšilo. Zbavila se ekzému, bolesti kloubů a zánětů. Přestaly jí krvácet dásně, a dokonce se zlepšila nálada a odezněly úzkosti.

„Po prvních 30 dnech jsem se začala cítit skvěle, plná energie a lépe jsem trávila. Rozhodla jsem se to zkusit na 100 dní a rozhodla se, že takhle budu žít napořád,“ uvedla ke svému životnímu stylu.

Po 13 letech veganství Laura zařadila postupně různé druhy potravin, až přešla kompletně na tzv. Carnivore dietu. Ačkoliv ji kritici varují, že jednou zemře na infarkt, Laura se brání.

„Spím jako dudek celou noc, mívala jsem příšerný ekzém, který teď úplně zmizel. Mám lepší figuru a všechny zažívací problémy jako nadýmání, křeče, reflux zmizely. Mám spoustu energie i bez kávy,“ zapřísahala se pro What’s The Jam Laura navzdory tvrzení odborníků.

Ti se shodují, že dlouhodobé vynechání ovoce a zeleniny nelze doporučit a je pro člověka jednoznačně zdraví škodlivé. Laura nicméně hodlá v dietě pokračovat i nadále. Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.

Související témata:
Laura Sliazaite

Další články

Načítám