Hlavní obsah
Článek

Varování: Příběh Jordan Turpin obsahuje popis týrání dětí a může být pro některé čtenáře znepokojující.

Když v roce 2018 obletěl svět případ rodiny Turpinových, šokoval nejen USA, kde se odehrál. David a Louise Turpinovi drželi ve sklepě svých 13 dětí ve věku 2-29 let, které často svazovali, bili a mučili hlady. Na vše se přišlo právě díky Jordan, která ze sklepení jednoho dne utekla a vše nahlásila na policii. Dnes je třiadvacetiletá dívka hvězdou sociálních sítí, kde ji sleduje 1,5 milionu lidí.

Na první pohled Jordan působí jako každá jiná influencerka, která točí taneční videa. Jen málokdo by poznal, jakými hrůzami v dětství prošla, pokud její příběh nezná.

Kauza se zapsala do amerických dějin pod názvem „House of Horror“ a Turpinovi byli v roce 2019 odsouzeni k 25 letům odnětí svobody. Své děti vychovávali, pokud se to tak dá nazvat, v otřesných podmínkách. Nechávali je o hladu, bili je, přivazovali k postelím, sprchovat se směly jen jednou do roka.

Jako by si už tak neprošly peklem, některé z dětí se bohužel dostaly k pěstounům, kteří se k nim nechovali o moc lépe než rodiče. Včetně Jordan, kterou následně separovali od mladších sourozenců a nechali žít na ulici.

Ona a jejích pět sourozenců v roce 2022 žalovali agenturu, která poskytovala pěstounskou péči, za psychickou a fyzickou újmu. Od té doby se sourozenci snaží žít normálním životem, jak jen se dá. Starší pečují o mladší, a především Jordan se velmi daří.

Ta je úspěšná hlavně na TikToku. Byli to právě sledující, kdo ji držel nad vodou, když to její rodina nejvíc potřebovala. Dokonce jí svého času posílali peníze. Dnes se Jordan může o své blízké postarat sama.

„Teď je můžu zajistit a pořídit jim krásné dárky, za což jsem nesmírně vděčná. Doufám, že jednou budu moct pomáhat i vám všem, stejně jako jste pomohli mně. Moc to pro mě znamená,“ vzkázala v jednom z děkovných videí fanouškům.

Související témata:
Jordan Turpin
Týrání dětí

Další články

Načítám