Hlavní obsah
Článek

Začátkem března roku 2022 se Kaliforňance Heather Rodrigues změnil život. Málem zemřela při hrozivé autonehodě, při níž přišla o celou levou paži až po rameno. Heather se ale nesesypala, byla ráda, že vyvázla. Dnes je dokonce maminkou a díky sociálním sítím inspiruje druhé.

Rodrigues se vracela z narozeninové oslavy, když se svým džípem sjela ze silnice, narazila do stromu a telefonního sloupu, vůz se přetočil na střechu a Heather v něm zůstala zaklíněná. Kdyby nehodu neviděli dva muži, kteří ji vytáhli, přivolali pomoc a snažili se, aby nevykrvácela, dnes by tu už nebyla.

Heather si z nehody nic nepamatuje, probudila se až v nemocnici. „Měla jsem prasklou lebku na několika místech, zlomeniny v obličeji, krvácení do mozku, zlomené zápěstí, natržené levé ucho, o pravé jsem přišla, respirační selhání v důsledku traumatu a další,“ svěřila se s výčtem zranění online.

V neposlední řadě ovšem přišla o paži. Co by někoho mohlo úplně zlomit, Heather ani na chvíli nečinilo smutnou. Je to veliká bojovnice, a ačkoliv jí někteří vůbec nedávali šanci na přežití, za 16 dní byla z nemocnice doma. Hojila se neuvěřitelně rychle.

„Ani si nepamatuji, že by mi vadilo, že jsem ztratila končetinu. Byla jsem prostě jenom vděčná, že jsem naživu a mám ještě další tři. Měla jsem veliké štěstí,“ popsala vděčně.

Nehoda Heather úplně změnila pohled na život. Našla v sobě sílu všechno zvládnout a zvyknout si na svůj nový život. Několik měsíců po nehodě, bez levé ruky a s pravou zlomenou, se nemohla sama ani osprchovat, obléknout, zajít na toaletu. Rodina a přátelé jí byli velkou oporou.

Jakmile to ale bylo možné, blondýnka vyhledávala samotu, aby se naučila, jak se o sebe postarat. Chtěla být zase nezávislá a zároveň si dopřát čas na zahojení. Nejen viditelných ran, ale i duše.

Musela se naučit být trpělivá, ale vyplatilo se. Dnes, více než dva roky po nehodě, je Američanka dokonce maminkou. A jak zvládá péči o pětiměsíční dceru? Stejně skvěle jako zotavení po autonehodě.

Jedna věc mladé mamince ale leží na srdci, a sice reakce druhých na její amputovanou paži. „Lidé mě buď berou, nebo zírají. Ty pohledy mi vůbec nedělají dobře, je to neslušné. Chápu, že jsou lidé zvědaví, ale bylo by mi milejší, kdyby za mnou radši přišli a na rovinu se zeptali,“ nechala se slyšet Heather.

Ta se proto snaží šířit osvětu. Přála by si, aby se lidé s tělesným postižením nemuseli cítit divně. Aby lidé zkrátka lépe přijímali, když se někdo liší.

Související témata:
Heather Rodrigues (influencerka)

Další články

Načítám