Hlavní obsah
Článek

Barboře Krop začaly poprvé padat vlasy v těhotenství. To se sice časem spravilo, ovšem po zvětšení poprsí se jí alopecie vrátila v plné síle a její kštici už nebylo pomoci. Barbora je přesvědčená, že vypadávání spustila právě plastická operace.

„Začalo to, když jsem byla s maminkou na dovolené na Mallorce. Jednoho dne jsem se probudila a našla chomáče vlasů na polštáři. Do dvou týdnu mi zmizela většina vlasů. Zbyly jen malé pramínky. Vypadala jsem jako Glum z Pána prstenů,“ postěžovala si maminka čtyřletého chlapečka.

Po vlasech následovaly řasy, obočí a zbytek tělesného ochlupení. Kde se objevila, lidé na ni zírali. Pro Barboru to byl velký stres. Lékaři jí později potvrdili, že má alopecii.

Barbora svou diagnózu nesla těžce, hodně to oplakala. Nemohla se na sebe ani podívat do zrcadla. Díky manželově podpoře a synovi se ale dala dohromady. Oholila si hlavu, což prý bylo nesmírně osvobozující.

Postavila se alopecii čelem a dnes si dokonce užívá, že může střídat paruky. Má jich 12, různých střihů a barev a líbí se jí, že může být pokaždé někdo jiný.

Svůj životní příběh Krop dokumentuje na instagramu, kde je velmi oblíbená. Snaží se podpořit i další, kteří trpí alopecií, fotí se s parukami i holou hlavou.

„Chci šířit povědomí o alopecii a motivovat ostatní ženy a pomáhat jim,“ prozradila svůj záměr. Barbora také sní o tom, že s rodinou procestuje svět. Má mnoho zájmů a zkrátka si užívá život naplno. I díky tomu nemá čas na deprese a smutek, jak sama říká.

Související témata:
Barbora Krop
Plešatost

Další články

Načítám