Hlavní obsah
Článek

Většina z nás vnímá své základní fyziologické potřeby jako samozřejmost. Ne všichni ale mají to štěstí, že si mohou svobodně odběhnout na toaletu, kdykoliv příroda zavolá. Beauty influencerka Steph Aiello po autonehodě ochrnula, jednoduchá věc jako močení je tak pro ni nyní mnohem komplikovanější. Na sociální síti sledujícím ukázala, jak vylučuje pupíkem.

Šestadvacetiletá Kaliforňanka přišla při nehodě v roce 2010 o kamarádku. Sama zůstala ochrnutá od pasu dolů. Od té doby je sice připoutaná na kolečkové křeslo, ale to Steph nezabránilo, aby dosáhla velkých úspěchů.

Je uznávanou maskérkou, modelkou, influencerkou a aktivistkou. Sledujícím mimo jiné ukazuje, jaký je život na vozíčku. Video, v němž popsala zmíněné vyprazdňování, je zdaleka nejpopulárnějším.

Steph pozná, že potřebuje na toaletu tak, že se jí zalívají oči slzami. Podle ní jde o varovný signál autonomní dysreflexie, kdy nervový systém reaguje příliš silně na stimulaci. Potřebu může vykonat kdekoliv díky cylindrickému katétru.

„Když ho zasunu do pupíku, dostane se k močovému měchýři,“ popsala ve videu. Dále předvedla, jak katétr zašroubuje, když je přichycený sáček naplněn. Ten pak může vyprázdnit na toaletě.

Influencerka přiznala, že zákrok, díky němuž je schopná vyprazdňovat měchýř tímto způsobem, byl brutální. Zotavení je náročné a celá procedura velmi bolestivá. Doplnila ale, že by ji klidně podstoupila znovu, kdyby měla na vybranou.

Jedná se o tzv. proceduru Mitrofanoff, kdy se do břicha zavede nová hadička, kterou může člověk močit za pomoci katétru. K tomu Steph bere příležitostně léky na křeče močového měchýře, aby zabránila úniku moči.

Ačkoliv byla z demonstrace procesu nervózní, nebylo to na brunetce znát. „Doufám, že to na vás nebylo příliš a trochu jste si moje video užili,“ doplnila na závěr s úsměvem a nám nezbývá než dodat, že má Steph náš obdiv za to, jak statečně se popasovala se svým osudem.

2
fotky
Související témata:
Steph Aiello

Další články

Načítám