Hlavní obsah
Článek

Gill Allbutt z Birminghamu žila až donedávna obyčejný život. Měla dvě děti a manžela, kterého potkala už jako mladé děvče. Pak si ale řekla dost a radikálně svůj život změnila. Nový smysl našla v naturismu.

S manželem se Gill rozešla po 40 letech společného života. Podle ní je to dobrý člověk, ale jejich vztah prostě „doběhl“ do cíle a nešlo v něm dál pokračovat. Po rozvodu koordinátorka učení a rozvoje v důchodu rozvinula svůj koníček. I když to pro ni bylo zezačátku těžké. Začala se věnovat naturismu a svlékala se na různých místech a při různých příležitostech.

„Být svlečená před lidmi, to pro mě ztělesňuje naprostou svobodu v mém těle. Je to úžasný pocit, ale pro někoho, kdo si vždy nebyl jistý svým tělem, je to ta nejpodivnější věc na světě. Šla jsem do naturistického kempu, plavala jsem nahá a hrála na ukulele publiku také bez oblečení,“ svěřila se Gill, která měla s předváděním vlastního těla problémy od porodu dětí.

Gill se vdala a měla své první dítě, Julii (40), když jí bylo pouhých 20 let. O tři roky později měla své druhé a poslední dítě, Toma (37). „Mám velké poprsí, které ke mně přitahuje pozornost, a mám zdeformované břicho od narození dětí. Také mám jizvu po odstranění nádoru a mám nadváhu. Moje tělo není to, co evropská společnost považuje za krásné,“ říká dáma, která se obává i toho, že lidem může stud z vlastního těla zabránit například i v návštěvě lékařů.

Gill v současné době cestuje po světě, právě teď je na Bali a věnuje se spiritualitě. Také by chtěla napsat knihu, ve které by inspirovala ostatní ženy k tomu, aby se nestyděly za svá těla. „Potkala jsem ženu u vodopádu v Portugalsku, která měla mastektomii a nikdy si nesundala svršek. Viděla mě nahou a také ona byla nahá. Bylo to krásné. Snažím se učit o duchovnosti,“ říká Gill, kterou prý podporují děti i její bývalý manžel, se kterým zůstali přáteli, a dokonce spolu byli i na dovolené. Jestli ovšem byli všichni nazí, to už Gill neprozradila.

Související témata:
Naturismus

Další články

Načítám